De collectie van Natuurmuseum HolterbergIn natuurmuseum Holterberg wordt aan de hand van 11prachtige diorama’s getoond hoe de natuur in omstreken is. Het draait allemaal om de voorgrond waar dieren in hun natuurlijke habitat staan. Op deze manier zie je niet alleen de natuur, maar omdat het diorama om je heen te vinden is, beleef je de natuur!

Piet Bos

Natuurmuseum Holterberg is opgericht door de preparateur Piet Bos. Hij wilde graag zijn liefde voor de natuur delen. De kunst van het prepareren is eigenlijk een dier zo natuurlijk mogelijk op te zetten. De dieren in het museum zijn verkregen van vogelliefhebbers, maar ook aangereden dieren krijgen na hun dood een mooi plekje in het museum. Prepareren wordt beschouwd als een kunst, omdat het moeilijk is om dieren zo levend mogelijk te laten lijken. Hier hebben preparateurs een scherp oog voor nodig.

Na de dood van Piet Bos heeft zijn zoon Kees de gedachte voortgezet en is hij doorgegaan met het museum. Het museum toonde de liefde voor de natuur en dat doet het nog steeds.

Kids

Bij natuurmuseum Holterberg is ook het bos van Daantje Das te vinden. Het is een echt speel, leer en doe bos. Want de kinderen kunnen er spelenderwijs dingen leren en mogen er veel zelf doen. Een hele leuke ervaring, waar je kind veel opsteekt over de natuur.

Mini-docu

Promo

Museum informatie

Natuurmuseum Holterberg
Holterbergweg 12
7451 JL
Holten

(+31) 548 361 979
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0017:00
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassene combiticket museum + Bos van Daantje Das€8.5
Kind 3-12 combiticket museum + Bos van Daantje Das€6.5
Volwassene toegang museum€6.75
Kind 3-12 toegang museum€4.75
Toegang Bos van Daantje Das los€2

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.