De collectie van het Noordelijk ScheepvaartmuseumMuseum aan de A

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum wordt hét historisch museum van Stad en provincie en krijgt een andere naam: Museum aan de A. Deze ontwikkeling wordt gefaseerd uitgevoerd. Zo is museumcafé Het Pomphuis aan de Kleine der A onlangs officieel geopend. Er volgt een flinke verbouwing, aanpassing van de vaste opstelling en wijziging van het (educatieve) aanbod en het evenementen- en activiteitenprogramma. De verbouwing van de achterste panden van het museumcomplex start in de eerste helft van 2021.

Aan de A

Museum aan de A verbindt inwoners en bezoekers van Groningen met de geschiedenis van Stad en Ommelanden. Museum aan de A treedt op als een regisseur/programmeur die ervoor zorgt dat het publiek actief bijdraagt aan de programmering en ontwikkeling van activiteiten. Zo bepaalt het publiek mede de inhoud van het museum. Museum aan de A ontwikkelt activiteiten en tentoonstellingen samen met (culturele) partners in provincie en Stad.

De collectie

De museumcollectie van het Noordelijk Scheepvaartmuseum omvat een brede verzameling objecten met betrekking tot de Noord-Nederlandse scheepvaart- en scheepsbouwhistorie vanaf de Middeleeuwen tot heden. De collectie is sinds de oprichting van het museum in 1930 voortdurend gegroeid dankzij vele schenkingen van particulieren en bedrijven. Slechts een zeer klein deel is ooit aangekocht.

In de collectie zal de focus iets anders komen te liggen naarmate het Noordelijk Scheepvaartmuseum verandert in het Museum aan de A. Niet alleen de Noordelijke scheepvaart zal in het middelpunt komen te staan, maar juist de geschiedenis van de stad zal een groot deel vormen. Het museum hoopt op die manier bij te dragen aan een bruisend stadsgedeelte, waar de geschiedenis in overvloed te zien is.

Tentoonstellingen

Verder huist het museum zo nu en dan tentoonstellingen die belangrijk zijn voor de stad en de provincie Groningen. Wil je weten welke tentoonstelling nu te zien is? Kijk dan op de site van het museum.

 

Mini-docu

Promo

Museum informatie

Noordelijk Scheepvaartmuseum
Brugstraat 24
9711 HZ
Groningen

+31 (0)503122202
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€8
Senioren (65+)€4.5
Kinderen tot 7 Gratis
Kinderen tot 7 gratis Kinderen 7 t/m 14€4.5
CJP€4.5
Museumjaarkaarthouders Gratis
Groepen vanaf 20 personen€4.5

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.