Classic BeautiesHeb je een tentoonstelling gemist omdat je niet onder de verjaardag van je tante uit kon komen? Of wil je simpelweg een tentoonstelling nóg eens zien? Met Tentoonstelling Gemist (her)beleef je jouw favoriete tentoonstellingen eindeloos. Kijk bijvoorbeeld naar de tentoonstelling Classic Beauties (2018) in H’ART Museum (voorheen Hermitage Amsterdam).

Classic Beauties

Europa lijkt in de 18e eeuw eventjes een nieuwe Renaissance in te gaan. In Italië vinden namelijk opgravingen plaats. Zo worden bijvoorbeeld de steden Pompeï en Herculaneum ontdekt, die ooit onder de as van de Vesuvius werden bedolven. De opgravingen genereren een hernieuwde interesse voor de oudheid. Kunstenaars als Canova, Mengs en Thorvaldsen maken een reis richting de opgravingen. Daar raken ze geïnspireerd door de schatten die door de opgravingen worden geopenbaard. Zelf willen ze ook dit soort schoonheden creëren. Canova, bijvoorbeeld, presenteert in zijn beelden een ideaalbeeld van het menselijke lichaam. De nieuwe kunststroming die hier uit voortvloeit is het neoclassicisme. Een grote selectie van Canova’s beelden en het werk van andere neoclassicisten zijn in Classic Beauties te bewonderen.

Alle actuele informatie over H’ART Museum vind je op de website van het museum. 

Tentoonstelling Gemist | Classic Beauties

Museum informatie

H’ART Museum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0017:00
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen (vanaf 18 jaar)€22.50
Jeugd (t/m 17 jaar), CJP, Student, Stadspas€15.00
Museumkaart toeslag€3.50
ICOM, Vriendenloterij VIP-KAART, H'ART Museum Vrienden, I Amsterdam City Card Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum