Catharina – de GrootsteOp vrijdag 17 juni 2016 is in de Hermitage Amsterdam de tentoonstelling over de Russische Catharina – de Grootste. Zelfgeslepen diamant van de Hermitage geopend. De tentoonstelling is ingericht als een juwelenkist, met schitterende persoonlijke bezittingen van Catharina de Grote. Bijvoorbeeld japonnen, sieraden, cameeën, snuifdozen, de mooiste werken uit haar enorme kunstverzameling, schilderijen, beeldhouwwerken, toegepaste kunst en portretten van haar vrienden en geliefden.

Wie was Catharina?

Catharina de Grote was een intelligente, charmante vrouw en één van de beroemdste vorstinnen van Rusland. Ook al werd ze in Duitsland geboren. Haar Duitse naam Sophia veranderde in Catharina na haar huwelijk met de Russische Peter III. Het paar trouwde toen Catharina zestien en Peter zeventien jaar oud was. Het was geen gelukkig huwelijk. Tsaar Peter was vaak dronken, speelde met soldatenpoppetjes en ging vaak vreemd. Bovendien was hij vaak gemeen tegen Catharina, ook als ze in gezelschap waren. Vandaar dat Catharina zich op zichzelf richtte. Uiteindelijk zou zij zelfs een coup plegen op haar echtgenoot. Peter kreeg namelijk de macht na het overlijden van zijn moeder, maar Catharina zag al dat dit niet goed zou gaan. Nadat Peter maar 186 op de troon had gezeten, werd ze warm ontvangen als de nieuwe vorstin van Rusland.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Promo | Catharina de Grootste

Mini-docu | Catharina de Grootste

Met de focus op: het spiegelportret van Catharina de Grote

Museum informatie

Hermitage Amsterdam
Amstel 51
1018 EJ
Amsterdam

+31 (0)20 530 87 55

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0017:00
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen (vanaf 12 jaar)€25.00
Museumkaart€2.50
Kinderen t/m 11 jaar, ICOM & I Amsterdam City Card Gratis
Let op: de getoonde prijzen zijn 'all-in' prijzen. Met een all-in ticket heb je toegang tot alle tentoonstellingen in de Hermitage alsook het Outsider Art Museum. Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.