De collectie van Biesbosch MuseumEilandDeze video’s zijn mede mogelijk gemaakt dankzij het Prins Bernhard Cultuurfonds en het VSBfonds.

Hier in het hart van natuurgebied de Biesbosch vind je Biesbosch MuseumEiland. Ontdek hier de dynamische geschiedenis van dit unieke zoetwatergetijdengebied.

Wat is er te leren?

In het museum op het Biesbosch Museumeiland duik je de geschiedenis van de Biesbosch in. De mens heeft een grote rol gespeeld in hoe de Biesbosch zich door de tijd heen heeft ontwikkeld. Hier ervaar je hoe mensen omgingen met het water, polders maakten en de natuur naar hun hand zetten. Ontdek hoe men steeds op een andere manier leefde en werkte in de Biesbosch van wat de natuur en het water hen bracht. Waar men eerst leunde op de visserij, veranderde dit naar landbouw en de griend- en rietcultuur. Tegenwoordig is de Biesbosch een wateropvang- en recreatiegebied.

MuseumEiland

Op het MuseumEiland vind je een maquette van de Biesbosch met polders, dijken en stromen. Hier maak je kennis met de invloed van de verschillende waterstanden op de natuur en hoe je met sluisjes en schuifjes dit kunt veranderen. Daarnaast is er ook een prachtige wandeling uitgezet en een rondvaart waar je kunt genieten van de Biesbosch zelf en het effect van de getijden ervaart.

Promo

Mini-docu

Museum informatie

Biesbosch MuseumEiland

Openingstijden

DagVanTot
Maandag11:0017:00
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€8.5
Kinderen van 4 t/m 12 jaar€5.5
CJP & seniorenpas€7.5
Museumjaarkaart & vrienden Gratis

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.