Aftermovie Museumnacht Amsterdam 2017Iedere eerste zaterdag van november is het weer tijd voor Museumnacht Amsterdam. Alle Amsterdamse musea zijn ’s nachts geopend en samen met verschillende artiesten wordt er ieder jaar weer een feestelijke avond van gemaakt. Steevast is het evenement uitverkocht en het is een belangrijk initiatief om jongeren met musea kennis te laten maken. De organisatie wordt dan ook geregeld door N8, een organisatie gespecialiseerd in jongerenmarketing voor de museumsector. Door de steeds wisselende organisatie wordt Museumnacht Amsterdam elk jaar weer met een frisse blik georganiseerd.

Bezoekersaantallen overtroffen

Ook dit jaar was het weer een groot succes. Het bezoekersaantal werd met 1000 personen overtroffen. Het was dan ook overal een drukte van jewelste. Er was bijvoorbeeld een optreden van de vrienden van museumnacht: Zwart Licht. Deze Amsterdamse rapformatie is getekend bij het bekendste Nederlandse hip-hop label Top Notch en is traditiegetrouw van de partij bij de Museumnacht. Ze traden op in het Tropenmuseum en het was volgens woordvoerder Aron Eilander een hoogtepunt.

Het is nog niet voorbij

Waar tijdens Museumnacht feest gevierd wordt in de musea en tijdens de afterparties, kunnen bezoekers ook na Museumnacht weer terugkomen. Tegen inlevering van hun polsbandje inleveren kun je namelijk nog één keer gratis terug naar je favoriete Amsterdamse museum. Dit kan t/m 31 december 2017.

MuseumTV was erbij

MuseumTV was bij Museumnacht Amsterdam en maakte de aftermovie. Beleef de museumnacht nog een keer en beslis welk museum je nog een keer wilt bezoeken.

Muziek aftermovie: Massih Hutak

Bekijk hieronder een aantal van de recente video’s over Amsterdamse musea:

Aftermovie

Museum informatie

Amsterdam Museum
Amstel 51
1018 DR
Amsterdam

020-5231822
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0017:00
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€18.00
Studentenkaart & CJP€10.00
Kinderen t/m 17 jaar, Stadspas, Museumkaart Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum