Actuele tentoonstellingen Limburgs MuseumLeer de provincie Limburg kennen in het Limburgs Museum in Venlo. Ontdek de gehele geschiedenis van wat tegenwoordig Limburg is. Deze geschiedenis gaat terug naar de eerste mensachtige bewoners van het gebied. De eerste dorpjes, de eerste landbouw, de komst van de Romeinen, dit komt allemaal aan bod aan de hand van archeologische vondsten en reconstructies. Na de Romeinse Tijd kom je terecht bij de Middeleeuwen en eindig je bij het heden. Er wordt veel aandacht besteed aan de Limburgse cultuur.

Actuele tentoonstellingen

Naast de vaste collectie over de geschiedenis van Limburg zijn er actuele wisseltentoonstellingen in het Limburgs Museum te zien. Er is een tentoonstelling over de rivier de Maas. Deze stroomt door Limburg en heeft de provincie gevormd. Deze expositie is gemaakt door een theatermaker en dat geeft een spannende twist aan alle werken. Daarnaast is er een expositie van de Nederlandse kunstenaar Aad de Haas over verboden kunst te bewonderen. Met zijn werk lokt heel veel reacties uit bij de toeschouwer. Verder is de tentoonstelling Van Daar & Van Hier te zien. Deze gaat over de Indische en Molukse roots van jonge Limburgers. Je wordt meegenomen in de bijzondere verhalen van deze mensen aan de hand van voorwerpen, geschriften en foto’s.

De prinsessen van Thorn

In midden-Limburg ligt Thorn, ook wel het witte stadje genoemd. Dit was ooit een zelfstandig staatje en werd geregeerd en bewoond door generaties vrouwen. In de tentoonstelling De prinsessen van Thorn wordt aandacht besteed aan de verhalen van deze ‘vergeten’ prinsessen uit de Achttiende Eeuw. Wat hield hen in die tijd allemaal bezig in het dagelijks leven? Deze expositie is te zien vanaf 1 oktober 2021 in het Limburgs Museum.

Promo

Mini-docu

Museum informatie

Limburgs Museum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€13.50
Jeugd (4 t/m 17 jaar)€8
t/m 3 jaar Gratis
Studenten€8
Gezinskaart (max. 2 volwassenen, 3 kinderen)€39.50
CJP€4
Museumkaart Gratis
Vrienden van het Limburgs Museum Gratis
ICOM Gratis
Op de dagen dat het museum geopend is, is het Museumcafé te bezoeken van 10:30 - 17:30 uur (keuken tot 15:30 uur). Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.