1917. Romanovs & RevolutieHeb je een tentoonstelling gemist omdat je niet onder de verjaardag van je tante uit kon komen? Of wil je simpelweg een tentoonstelling nóg eens zien? Met Tentoonstelling Gemist (her)beleef je jouw favoriete tentoonstellingen eindeloos. Kijk bijvoorbeeld naar de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie (2017) in Hermitage Amsterdam.

Romanovs & Revolutie

Met meer dan 250 objecten, afkomstig uit de Russische Hermitage in Sint-Petersburg, het Russisch Staatsarchief in Moskou en het Artillerie Museum in Sint-Petersburg, mag deze tentoonstelling in de Hermitage Amsterdam met recht exclusief voor West-Europa genoemd worden. Films, foto’s, schilderijen, toegepaste kunst en historische documenten vertellen het indrukwekkende en aangrijpende verhaal van het mondaine Sint-Petersburg en de bloeiende kunst aan het begin van de twintigste eeuw, het tsarenpaar Nicolaas II en Alexandra en de explosieve politieke en sociale omstandigheden tijdens hun regering. Als bezoeker ervaar je in woord en beeld hoe de keuzes en beslissingen van de tsaar de revolutie en het einde van driehonderd jaar Romanovs in Rusland onafwendbaar maakten. Van de laatste levensjaren van het tsarengezin tot aan hun moord: de tentoonstelling neemt je bij de hand door deze roerige geschiedenis. Het jaar 1917 is hét kantelpunt in de Russische geschiedenis.

Alle actuele informatie over Hermitage Amsterdam vind je op de website van het museum. 

Promo | 1917. Romanovs & Revolutie

Tentoonstelling Gemist | 1917. Romanovs & Revolutie

In het kort | Ilja Repin

In het kort | Lenin

Museum informatie

Hermitage Amsterdam

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0017:00
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen (vanaf 18 jaar)€19.50
Student / CJP / Stadspas€7.50
Jeugd (t/m 17 jaar), Museumkaart, ICOM, VriendenLoterij VIP-Kaart Gratis
Tickets

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum