Uit liefde voor de stad is er veel verzameld en bijeengebracht. Zo ook voor Deventer, Leiden en Dordrecht. De collecties van de Nederlandse stedelijke musea zijn rijk aan kunst en historische objecten die daar uit liefde voor de stad terecht zijn gekomen. Vaak geschonken door plaatselijke verzamelaars of aangekocht met geld van de eigen inwoners. En variërend van de meest bijzondere kunstvoorwerpen tot alledaagse objecten, allemaal van belang. Want elk voorwerp heeft een eigen verhaal, of het nu een oude ketel is of een altaarstuk. Een verhaal dat iets vertelt over de geschiedenis van de stad en om die reden de moeite waard is om te bewaren. Stedelijke musea zijn het geheugen én het gezicht van de stad. Ze geven vorm aan het verleden en dragen bij aan de beeldvorming van de stad.

Drie collecties

Uit liefde voor de stad toont drie verschillende stedelijke collecties in hun onderlinge samenhang. Objecten uit Museum De Lakenhal, de collectie van de gemeente Deventer en de kunstcollectie van het Dordrechts Museum vertellen náást en mét elkaar over het belang van de collecties voor de verschillende steden. En daarmee ook over het belang van alle stedelijke collecties tezamen, die het verhaal van Nederland vertellen.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less