13 maart 2018

De samenwerking tussen MuseumTV en de Provincie Utrecht zorgt er voor dat mensen een beter beeld krijgen van de rijke cultuur die er in de provincie te vinden is.

 

In samenwerking met de Provincie Utrecht, Utrecht Altijd en Landschap Erfgoed Utrecht heeft MuseumTV een tiental Utrechtse musea op beeld gezet: Slot Zuylen, het Mondriaanhuis, het Volksbuurtmuseum, Museum Spakenburg, Museum Veenendaal, Touwmuseum de Baanschuur, Streekmuseum Vredegoed, Stadsmuseum Woerden, Museum Soest en Museum IJsselstein. Mede dankzij onze partnerships met onder andere KPN en de NS kunnen wij deze musea een enorm digitaal bereik bieden. Daarnaast kunnen de musea het videomateriaal inzetten op hun eigen kanalen. Omdat deze video’s op één centrale plek aangeboden worden, gaan we digitale versnippering tegen. Ook de musea zelf zien de kansen die deze samenwerking biedt:

 

Wij [Slot Zuylen] zijn blij met onze deelname aan MuseumTV! De video’s zien er professioneel en mooi uit en we kunnen het beeldmateriaal voor allerlei doeleinden gebruiken.
 
Voor Museum Soest een prachtige kans om via Museum TV het museum eens op een andere manier onder de aandacht van de potentiële bezoekers te brengen.
 
Professionele, aantrekkelijke video’s en nieuwe verspreidingskanalen: MuseumTV geeft Museum Spakenburg ook digitaal een groter bereik.
 
MuseumTV doet er alles aan om kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk te maken. Die doelstelling bereiken we bijvoorbeeld door onze content gratis beschikbaar te stellen. Zo verlagen we meteen de drempel voor mensen die niet zo snel uit zichzelf naar een museum gaan. MuseumTV brengt niet alleen grote, maar juist ook de kleinere musea in beeld. We vertegenwoordigen alle 12 de provincies en onlangs werd het 100e museum gepresenteerd op ons video-on-demand platform. Daarnaast werken we actief samen met partners die buiten de culturele sector opereren, om zo een zo breed mogelijk publiek te bereiken.

 

Bekijk deze video’s nu op MuseumTV!
Promo: Slot Zuylen – Bekijk het nu gratis op MuseumTV
MuseumTV
Promo: Mondriaanhuis – MuseumTV
MuseumTV
Promo: Volksbuurtmuseum – MuseumTV
MuseumTV
Promo: Museum Spakenburg – MuseumTV
MuseumTV
Promo: Museum Veenendaal – MuseumTV
MuseumTV
Promo: Touwmuseum Oudewater – MuseumTV
MuseumTV
Promo: Streekmuseum Vredegoed – MuseumTV
MuseumTV
Promo: Stadsmuseum Woerden – MuseumTV
MuseumTV
Promo: Museum Soest – MuseumTV
MuseumTV
Promo: Museum IJsselstein – MuseumTV
MuseumTV

 

Inmiddels brengt MuseumTV bijna 100 musea in beeld via haar website en app. Ook zijn de mini-documentaires On Demand te zien bij KPN, XS4ALL en Telfort. De video’s van MuseumTV bereiken maandelijks 400.000 mensen via het platform. Daarnaast zijn de mini-documentaires On Demand te zien voor 2,5 miljoen klanten van KPN, XS4ALL en Telfort.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum