MuseumTV geeft je de mogelijkheid oude tentoonstellingen terug te kijken, aan de hand van onze mini-docu’s in het archief. Zo kan je toch nog die ene tentoonstelling kijken die je helaas net gemist hebt. In Pareltjes uit het Archief vind je elke week twee video’s die de redactie speciaal voor jou heeft uitgekozen. Laat je enthousiasmeren door deze trailers en bekijk de hele mini-docu op onze website. Ze zijn het kijken waard!

The American Dream | Drents Museum

Eind 2017 was de tentoonstelling ‘The American Dream’ te bezichtigen in het Drents Museum. De tentoonstelling is inmiddels afgelopen, maar in onze mini-docu kan je de tentoonstelling nog bezichtigen.

De Verenigde Staten werd na de Tweede Wereldoorlog gezien als het ‘ideale land met grenzeloze mogelijkheden’. Alles was haalbaar. Althans, zo dacht men. In werkelijkheid was het land hard, en succes en rijkdom lag niet voor iedereen binnen handbereik. In de tentoonstelling worden de werken van verschillende kunstenaars vertoond. Het geeft je niet alleen een beeld van de manier hoe ze in de Verenigde Staten leefden, maar ook hoe men omging met de nasleep van de oorlog.

Bekijk hieronder de trailer of klik hier om de hele mini-docu te zien!

De collectie van het Rijssens Museum

In Rijssen vind je het Rijssens Museum. Dit museum is helemaal gewijd aan hoe de mensen van Rijssen vroeger leefden en zich kleedden. MuseumTV bracht het museum en zijn collectie in beeld

Het museum bezit een deel van de ‘Van Heel collectie’. Deze collectie is vernoemd naar Marin Gérard van Heel. Hij was firmant van de jutefabriek van Ter Horst. Deze jutefabriek heeft een grote rol gespeeld in de geschiedenis van de stad. Van Heel verzamelde onder andere zilveren miniaturen en uurwerken die nu miljoenen waard zijn. De historie van de jutefabriek wordt in het museum verteld aan de hand van origineel gereedschap van vroeger. Ook is de originele klederdracht van Rijssen te bewonderen. De historie van deze klederdracht is echter een stuk korter dan die van de fabriek, aangezien het niet zo lang geleden is dat men de Rijssense klederdracht nog dagelijks droeg.

Bekijk hieronder de trailer of klik hier om de hele mini-docu te zien!