Museum bezoeken – heerlijk dagje op stap met oma en opa

Oma en opa gaan maar al te graag met de kleinkinderen op stap. Een tripje naar het museum is dan een geliefd uitje. Waarom? Jij kan als oma of opa genieten van al het moois wat Nederland rijk is. Tegelijkertijd kan je kleinkind op een hele nieuwe manier genieten van al dat cultureel erfgoed. Een bezoekje aan een museum is voor kinderen tegenwoordig compleet anders dan vroeger!

Lekker op pad gaan met de kleinkinderen, dat vinden opa en oma heerlijk. Vroeger waren de uitjes meestal hetzelfde. Een bezoekje aan de speeltuin, een kijkje nemen bij de lokale kinderboerderij. Tegenwoordig gaan oma en opa maar al te graag met de kleinkinderen naar diverse musea. Waarom? Omdat een museumbezoek tegenwoordig een hele ervaring is.

Museum bezoeken al lang niet meer stoffig

Het bezoeken van musea met kinderen is de afgelopen 10 jaar erg populair geworden. Dit is tegenwoordig veel leuker en spannender dan vroeger. Zo wordt jouw kleinkind meer geprikkeld en kan jij ook op een andere manier rondlopen tussen het cultureel erfgoed. Dankzij allerlei moderne technieken, zoals een op de leeftijd afgestemde luistertour, is het erg spannend voor jong en oud.

Zo zijn er steeds meer musea die de mogelijkheid bieden om interactief met de tentoongestelde objecten bezig te zijn. Op die manier kan je kleinkind op een erg leuke wijze allerlei kennis op doen. Een bezoekje aan een museum is niet meer zo ‘stoffig’ als vroeger. Samen met oma of opa kunst bekijken wordt ineens erg leuk, omdat jullie samen in de nostalgie van de geschiedenis kunnen duiken. Oma vermaakt zich en de kleinkinderen hebben volop plezier. Dat klinkt als een geslaagd uitje!

kleinkind, opa, oma, museumtv, museum

Speciale rondleidingen en activiteiten voor kinderen

Daarnaast organiseren veel verschillende musea tegenwoordig speciale rondleidingen en activiteiten speciaal voor kinderen. Zo zijn er rondleidingen die compleet gefocust zijn op kleine kinderen. Als je meedoet aan zo’n rondleiding, weet je als oma of opa zeker dat je kleinkind een leuke dag heeft gehad. Je kleinkind vermaakt zich met de verschillende activiteiten in het museum en jij kunt kiezen om actief mee te doen, of even een rustig momentje te nemen.

kleinkind, opa, oma, museumtv, museum

Waar wacht je nog op?

Dankzij speciale tentoonstellingen, unieke rondleidingen en de mogelijkheid om interactief met kunst bezig te zijn, is een dagje naar het museum een totaal andere ervaring dan vroeger. Het is zo veel leuker! Dus wacht niet langer en neem je kleinkinderen de volgende keer mee naar een van de vele musea die Nederland rijk is.