Na een succesvol project in Drenthe brengt MuseumTV nu ook veertien Brabantse musea in beeld. Kom er achter hoe gevarieerd de provincie is en leer bijvoorbeeld hoe je eb en vloed kunt beïnvloeden in het Biesbosch MuseumEiland en hoe een luidklok uit Museum Klok & Peel terecht kwam in de Notre Dame in Parijs. Bewonder onder andere het prachtige Markiezenhof, het oudste stadspaleis van Nederland, of het Vincent van GoghHuis in Zundert, waar de kunstenaar zijn jeugd doorbracht.

MuseumTV heeft zich als stichting tot doel gesteld om kunst en cultuur bij zo veel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen. Naast het in beeld brengen van de musea zijn de musea ook ondersteund om zelf de mogelijkheden van online marketing toe te passen en verder te ontwikkelen. Door middel van een aantal workshops en individuele begeleiding is het mogelijk geweest voor deze musea  om niet alleen gebruik te maken van het enorme bereik van MuseumTV, maar ook onderdeel te zijn van een coachingstraject waarin zij ondersteund zijn op het gebied van online bereik en zichtbaarheid. Dit project is mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

De musea die deelnemen aan dit project zijn het Markiezenhof, het Vincent van GoghHuis, Biesbosch MuseumEiland, het Boerenbondsmuseum, Kempenmuseum De Acht Zaligheden, De Wieger, het preHistorisch Dorp, Museum Jan Heestershuis, Museum Klok & Peel, Museum Tongerlohuys, Museum voor Religieuze Kunst, Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum, het Nederlands Steendrukmuseum en het St. Visserij- en Cultuurhistorisch Museum Woudrichem. Vanaf 29 november zijn de video’s allemaal te zien op de website en kanalen van MuseumTV en vanaf begin december ook op KPN on Demand!