20 september 2018

Ellen ten Damme neemt ons mee naar Museum Havezate Mensinge in Roden in Drenthe. Ze groeide op in Roden en speelde als kind regelmatig in het statige huis en op de boerderij: ze kent het terrein dan ook op haar duimpje. Nu herontdekt ze deze plek als museum.

 

Het museum is zo opgezet dat je zelf op ontdekking kunt gaan. Speur naar de verborgen laatjes en het geheime kamertje dat pas in 1949 werd ontdekt. De originele meubels, schilderijen en een kostbaar geïmporteerd Chinees eetservies vormen een deel van de schatten van de havezate. Mensinge bestaat al sinds de 14e eeuw en is één van de weinige nog bestaande havezaten in de provincie. Het versterkte huis werd tot 1985 bewoond en de bijzondere oorspronkelijke inventaris uit de 18e eeuw is goed bewaard gebleven. Museum Havezate Mensinge, daar komen de verhalen van vroeger tot leven!

 

De opnames in het museum zijn onderdeel van een project waarbij MuseumTV in totaal vijftien video’s opgenomen heeft in Drentse musea. Deze serie films wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Dankzij dit project krijgen ook de kleinere musea een podium en kunnen ze profiteren van de marketing en het grote bereik van MuseumTV. Tussen mei en augustus 2018 bereikte MuseumTV namelijk 2,2 miljoen mensen. Om dit allemaal mogelijk te maken werkt MuseumTV samen met partners als KPN, CJP, NS, NBTC, HEMA, het Mondriaan Fonds, het VSB Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en verschillende provincies. MuseumTV wil namelijk dat iedereen op een toegankelijke (en gratis) manier kan genieten van kunst en cultuur. Op het platform zijn inmiddels 140 musea te bewonderen uit alle Nederlandse provincies.

 

Benieuwd naar de video? Bekijk dan nu de promo-video over Museum Havezate Mensinge op MuseumTV.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum