Het aantal inschrijvingen is sinds de lancering gegroeid met 92%, er zijn nieuwe partnerships ontwikkeld en er is nieuwe content toegevoegd van musea en tentoonstellingen. Ook is de website op basis van klantfeedback verbeterd om bezoekers een nog aantrekkelijkere online ervaring te bieden. De volgende stap is het verder uitbouwen van de partnerships en de video content en het bereiken van jongere doelgroepen.

Divers publiek bereiken en voor kunst en cultuur enthousiasmeren

MuseumTV verenigt het veelzijdige kunst- en cultuurlandschap van Nederlandse musea op het platform. Het doel is om met behulp van video’s een groot en divers publiek te bereiken en deze meer voor kunst, musea en cultuur te enthousiasmeren. Dat dit al aardig lukt, blijkt uit cijfers over de bezoekers van het platform. Opvallend is dat wel meer vrouwen dan mannen geïnteresseerd zijn, maar jongere kijkers tot de leeftijd van 35 gemiddeld 3 tot 4 minuten langer op de site doorbrengen en meer videocontent consumeren dan doelgroepen die ouder zijn.

Ondersteuning van marketing en bereik voor kleine musea

Sinds de oprichting in begin 2016 zijn intussen 24 grote, gerenommeerde musea en kleinere, onbekende musea en hun collecties op het online platform aanwezig. Samen vertegenwoordigen zij nu meer dan 100 videotitels op het platform. In totaal is sinds de livegang meer dan 17 dagen en 21 uur aan video content van deze musea bekeken. De kleinere musea hebben dikwijls beperkt budget voor marketing activiteiten om hun publieksbereik te vergroten. Voor sommigen van hen is MuseumTV een strategische keuze om dit effectief te bereiken. Patty Wageman, Directeur van Museum de Buitenplaats te Eelde ’We staan hier tussen alle grote musea en door onze presentatie als uniek complex zijn wij interessant voor een groot publiek’.

Nieuwe samenwerking met distributie- en mediapartners verhoogt bereik

MuseumTV heeft zich ook gericht op het opbouwen van partnerships met selecte media en bedrijven. De marketingkracht van deze bedrijven is zeer waardevol voor de individuele musea die zelf vaak kampen met beperkte marketing en communicatie budgetten. Een actueel voorbeeld is het partnership dat MuseumTV met de ANWB is aangegaan. Door deze alliantie heeft MuseumTV in de laatste maanden 500.000 mensen bereikt. MuseumTV streeft ernaar de partnerships duurzaam en strategisch op te bouwen.

Vooruitblik 2017

Nu het platform in een nieuw jasje is gestoken en de online ervaring is verbeterd, wil MuseumTV de ingezette koers in 2017 vervolgen. De volgende stap is het verder uitbouwen en aangaan van nieuwe partnerships om het draagvlak te vergroten en de content op het platform verder uit te breiden. Een ander doel is het opzetten van specifieke online acties voor jongeren.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum