In samenwerking met de website voor grootouders Opa ’n oma geven wij de volgende tips voor een bezoek aan het museum met uw kleinkind:

Afspraken

Het is fijn om uw kleinkinderen een beetje te kunnen verwennen. Maar maak wel een paar heldere afspraken met ze voor vertrek. Zelfs kleine kinderen snappen het best als u zegt dat ze, als jullie onderweg zijn, goed naar opa en oma moeten luisteren. Zo komen jullie allemaal veilig en vrolijk weer thuis!

Voorbereid op stap
Weet je hoe de sluiting op het veiligheidsstoeltje werkt? En hoe je die nieuwe wandelwagen dichtklapt en weer open krijgt? Neem alles nog eens door met de ouders. Vraag of uw kleinkind in het bezit is van een Museumjaarkaart en zorg dat de OV-chipkaart niet vergeten wordt.

Blijf bereikbaar
Natuurlijk gaat u ervan uit dat je elkaar niet uit het oog verliest, maar wees er wel op voorbereid. Heeft uw kleinkind al een mobieltje? Controleer dan wel of er voldoende beltegoed op staat, de batterij vol is, en dat uw telefoonnummer er in staat. Plak uw nummer ook op een sticker op de achterkant. Zorg ook dat uzelf het nummer van uw kleinkind hebt. Als uw kleinkind nog geen mobieltje heeft, schrijf dan uw naam en telefoonnummer op een polsbandje of papiertje voor in de broekzak – of desnoods op een arm.

Speciaal voor Kinderen
Veel musea hebben speciale activiteiten voor kinderen. Bekijk van te voren op de website of er speciale kinder- of familierondleidingen zijn en hoe laat deze starten. Tijdens zo’n rondleiding ga je onder begeleiding van een gids ‘op avontuur’ door het museum. Vaak worden de kinderen gestimuleerd aan de slag te gaan en zo uit te vinden wat er allemaal te zien is in het museum.

Tot slot hebben veel musea voor kinderen afwijkende tarieven of zijn helemaal gratis.

Nog meer uitjes op Opa ‘n oma
Opa ’n oma is de grootste website voor grootouders in België en Nederland. Hier leest u alles over de relatie met uw kleinkinderen en hun ouders, over opvoeden en uw rol, verhalen van bijzondere opa’s en oma’s en natuurlijk over hoe de kleinkinderen het contact ervaren! Ook vindt u er een kalender met tips voor uitjes met kleinkinderen.

logo-opa-n-oma

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum