NIEUW DIGITAAL CULTUREEL PLATFORM IN NEDERLAND: MUSEUMTV

 

Royal Dutch Press
3 Augustus 2016

 

Hèt digitale culturele platform van Nederland…

… voor kunst, cultuur en museum  liefhebbers.
Marieke van der Donk is al enige tijd bezig met het ontwikkelen van Museum TV, een initiatief van Stichting Ons Museum. Museum TV is als beta-website vorige week live gegaan: www.museumtv.nl

De eerste tentoonstellingsfilms kunnen nu  al bekeken worden.

Het is de missie van Museum TV om kunst en cultuur toegankelijk te maken voor iedereen. Museum TV wil de mooiste exposities van Nederland laten zien. Een bezoek aan de website is als een virtueel museumbezoek.

De stichting Ons Museum wil zoveel veel mogelijk musea en tentoonstellingen van Nederland via het on-line platform laten zien. Daarmee helpt de stichting de musea van Nederland om een zo groot mogelijk publiek met kunst en cultuur in aanmerking te laten komen. De komende tijd zal het aantal films van musea en tentoonstellingen flink vergroot worden.

Museum TV is bezig het leukste en interessantste culturele platform van Nederland te maken, waarop on-demand tentoonstellingen te zien zijn. Er staan nu al een aantal prachtige films van exposities en musea op de website. Museum TV wil graag nog veel meer films maken en daarmee musea steunen. MuseumTV zoekt daarvoor partners en donateurs om samen dit digitale culturele platform van Nederland verder uit te bouwen.

Er zijn dus al een aantal prachtige video’s van tentoonstellingen gemaakt. Deze zijn te vinden op de website en via de Facebook pagina, www.facebook.com/museumtvnl.

Museum TV is ook van start gegaan met een crowdfundcampagne: “help ons meer mooie films te maken” bij Crowd About Now. Crowdfunding is een manier van financieren, waarbij je je laat financieren door een groep mensen –  ‘de crowd’ –  die  het concept van MuseumTV een warm hart toedraagt. Op deze manier hoopt Museum TV met financiële steun van alle  supporters meer video’s te kunnen maken, meer musea’s te steunen en zo de content te vergroten.

Inversteren kan via www.CrowdAboutNow.nl/museumtv. Vanaf een investering vanaf 25 euro krijg je een jaarabonnement en  voor hogere investeringen zijn door Museum TV een hoop andere leuke beloningen bedacht. Deze zijn te vinden op de campagnepagina.

Samen met haar partners, de musea en haar supporters wil Museum TV haar doel bereiken om kunst en cultuur voor iedereen toegangelijk te maken!

Volg Museum TV op:
·        www.museumtv.nl
·        www.facebook.com/museumtvnl
·        www.twitter.com/MuseumTV_nl
Bron: Royal Dutch Press

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum