Vandaag gaan de HEMA Museumweken van start, een waardevolle samenwerking voor MuseumTV

hema museumweken museumtv

Het collectieve video-on-demand platform MuseumTV vergroot het bereik voor Nederlandse musea en stimuleert de nieuwsgierigheid naar kunst en erfgoed binnen bestaande en nieuwe doelgroepen. Om deze te bereiken gaat het online collectief partnerships aan met bedrijven buiten de culturele sector, zoals nu met de HEMA voor de HEMA Museumweken. Van 6 november tot en met 3 december kan een breed publiek tegen een sterk gereduceerd tarief negen musea bezoeken, waaronder het Kröller-Müller Museum, het Drents Museum, Kunsthal Rotterdam, het Mauritshuis en het Nationaal Militair Museum.

De HEMA Museumweken zijn een nieuw initiatief van de HEMA. Gedurende 4 weken bieden zij hun klanten entreetickets aan van de negen geselecteerde musea tegen een gereduceerd tarief. De actie wordt in alle HEMA filialen en via alle on- en offline kanalen van het bedrijf gecommuniceerd. De negen deelnemende musea zijn zo verkozen dat zij inhoudelijk en geografisch aanvullend zijn. Voor de HEMA is deze verbintenis met de museale sector ook een primeur.

 

Marieke van der Donk, oprichter en directeur van MuseumTV ziet in dit partnership een grote kans voor de museale sector:

 

Wij waren zeer blij toen de HEMA ons als partner benaderde voor hun nieuwe initiatief: de HEMA Museumweken. Voor de deelnemende musea betekent dit een ongekend bereik. Wij hebben het hier namelijk over een bereik van 5,5 miljoen mensen per week! Daarnaast kent de HEMA een breed publiek dat uit alle lagen van de Nederlandse samenleving samengesteld is. De musea met wie wij samenwerken bereiken hierdoor nieuwe doelgroepen.”

 

De deelnemende musea zijn: het Centraal Museum Utrecht, het Cobra Museum voor Moderne Kunst, het Drents Museum, Naturalis, het Spoorwegmuseum, het Nationaal Militair Museum, het Mauritshuis, Kunsthal Rotterdam en het Kröller-Müller Museum / Het Nationale Park De Hoge Veluwe.
De HEMA Museumweken lopen van 6 november tot en met 3 december 2017.

 

Credits foto’s vlnr: Entree Kröller-Müller met Meneer Jacques en Van de Veldevleugel. Fotograaf Cary Markerink; Mauritshuis, Den Haag. Foto Ivo Hoekstra; Interieur Centraal Museum Image & copyrights Centraal Museum Utrecht/Ernst Moritz 2016; Drents Museum: Edward Hopper, Morning Sun, 1952, Columbus Museum of Art, Ohio: Museum Purchase, Howald Fund; Le Corbusier’s vierde dimensie in het Cobra Museum. Foto: Peter Tijhuis / Cobra Museum; Kunsthal Rotterdam, Marie Cécile Thijs, ‘His Majesty’, 2011; Nationaal Militair Museum (foto: Anne Reitsma); Foto: Naturalis Biodiversity Center; Foto: Spoorwegmuseum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

buy windows 11 pro test ediyorum