Museum informatie

Zeeuws Museum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€12.50
Groepen vanaf 10 personen & groepen uit verzorgingstehuizen, dagbesteding en verpleeghuizen€10.50
Groepen vanaf 50 personen€9.50
Schoolgroepen, studenten HBO en WO, CJP, Zeeuws Genootschap & laatste uur (16:00-17:00)€6.25
Kinderen t/m 18 jaar, Museumkaart, Rembrandt pas, ICOM, Vrienden & BankGiro VIP-kaart Gratis
In 2021 gingen we met rapper Cycz naar het museum. Luister de podcastaflevering hier:
starTe zien op MuseumTV

Zeeuws Museum


Het Zeeuws Museum is gelegen in de Abdij van Middelburg. Een complex midden in de stad bestaande uit vijf torens, poorten en een plein. Het provinciehuis de Lange Jan, de Koorkerk en de Nieuwe Kerk zijn hier tevens gevestigd.

Het Zeeuws Museum inspireert en verwondert inwoners en bezoekers met een verrassend beeld van het Zeeuwse verleden, heden en de toekomst. Met een divers aanbod aan tentoonstellingen verbindt het museum het Zeeuws cultureel erfgoed met de wereld.

Collectie

Het Zeeuws Museum toont bekende en minder bekende hedendaagse schilderkunst. Verder maken mode- en streekdracht, archeologische en natuurhistorische voorwerpen onderdeel uit van de collectie. Veelal wordt in meerjarige projecten een koppeling naar hedendaagse vervaardigers gemaakt. Opmerkelijk is ook de prachtige kunstnijverheid en de collectie befaamde Zeeuwse wandtapijten, met onder andere historische zeeslagen. Tussen 1593 en 1604 liet de Staten van Zeeland zes wandtapijten maken waarop de Tachtigjarige Oorlog rond Zeeland werd afgebeeld.

In de Wonderkamers zie je kabinetten met ruim 800 exotische en Zeeuwse objecten. Elk kabinet heeft een thema: Huis & Handel, Leven & Dood en Macht & Pracht. Het kabinet Huis & Handel gaat in op handel, wonen en ontspanning en toont onder meer Chinees porselein en rieten matten uit Indonesië. In Leven & Dood zie je objecten over afscheid, nieuw leven, familie en religie, zoals Zeeuwse rouwkledingstukken of een Egyptische mummie. Macht & Pracht toont de menselijke behoefte aan uiterlijk vertoon en macht. Hier tref je bijvoorbeeld glimmende sieraden, wapens en uniformen.

Kijk voor meer informatie en de actuele tentoonstellingen op de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum