Museum informatie

Westlands Museum
Middel Broekweg 154
2675 KL
Honselersdijk

0174 - 62 10 84
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag13:0017:00
Woensdag13:0017:00
Donderdag13:0017:00
Vrijdag13:0017:00
Zaterdag13:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€6
65 plus€5.5
Kinderen 0 tot 17 jaar Gratis
Museumkaart Gratis
In juli en augustus is het museum van dinsdag tot en met vrijdag van 10:00-17:00 open. Zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00. Kijk voor de meest actuele tijden op de site.
star_border Niet te zien op MuseumTV

Westlands Museum


Westlands Museum

Al sinds onze jaartelling begon, wordt de streek het Westland in Zuid-Holland bewoond, wat blijkt uit scherven die gevonden zijn afkomstig van de Romeinen. De bewoning veranderde later naar terpwoningen en langzamerhand werden er dijken en andere beschermingen gebouwd die ervoor zorgden dat op grote schaal ontgonnen kon worden in de Middeleeuwen. De geschiedenis van de Westlanders wordt verteld in het Westlands Museum! De hoofddoelen van het museum zijn natuurlijk de ontwikkelingen van de streek belichten maar er is ook speciale aandacht voor de tuinbouwhistorie, die erg prominent is in de regio. Daarnaast probeert het museum samen met de initiatiefgroep ‘Westlands Kunstmuseum’ zich in te zetten voor meer kunst in de regio.

De collectie

In de vaste expositie wordt aan de hand van een groot aantal historische objecten de ontwikkeling weergegeven van het Westland in de Romeinse tijd, de Middeleeuwen, de 18e eeuw tot en met het heden. Speciale aandacht is er voor het uitgroeien van deze regio tot het grootste glastuinbouwgebied van de wereld. Daarom staan de families die werken in deze tuinen van verleden tot heden in de spotlight. Vervolgens kun je deze tuinen zelf ontdekken. Bij het museum zit namelijk een historische tuin waar je oude druivenkassen, een fruitmuren en dieren zoals kippen en konijnen kunt bekijken.

Arrangementen

Als je lekker een hele middag door de tuin hebt gelopen hebben de meeste mensen waarschijnlijk trek. Gelukkig kun je koffie, thee, bier of een frisje komen drinken met een heerlijk appelgebakje in het museumcafé. In de museumwinkel kan je de heerlijke producten uit de tuin zelf kopen. Hier vind je verse groenten en fruit, zelfgemaakte jam en honing en is er een aanbod van lokale wijnen en bieren. Ook zijn er boeken te koop over de tuinbouw. Voor feesten en bijeenkomsten kan groepsruimte De Hooiberg gehuurd worden en er is ook een educatieruimte voor scholen, vergaderingen en trainingen. Als laatste is er de speelzaal waar kinderen op interactieve wijze in contact komen met de inhoud van het museum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum