Museum informatie

Westfries Museum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0016:00
Woensdag10:0016:00
Donderdag10:0016:00
Vrijdag10:0016:00
Zaterdag10:0016:00
Zondag10:0016:00
Het Westfries Museum is gesloten in verband met een verbouwing. Tot de heropening ontvangt het museum je graag in hun tijdelijke museumlocatie Statenpoort. Kijk voor de meest actuele informatie op de website van het museum.
starTe zien op MuseumTV

Westfries Museum


Het Westfries Museum aan de Roode Steen is langdurig gesloten vanwege een ingrijpende verbouwing en vernieuwing. Maar in de stad én online blijven we het verhaal vertellen over de geschiedenis van Hoorn en West-Friesland. Dat doen we in onze tijdelijke museumlocatie in de Statenpoort, maar ook met onze online tentoonstellingen.

witregel

Ontdek het verhaal van Hoorn: hét startpunt voor je ontdekking van de stad

witregel

Beleef de multimediashow ‘Ontdek het verhaal van Hoorn’ in de tijdelijke museumlocatie van het Westfries Museum: de Statenpoort aan de Nieuwstraat in Hoorn. Loop daarna met bijbehorende podwalk of wandelgids door de monumentale rijkdom van de stad en stap zelf in de veelbewogen geschiedenis van Hoorn. Meer informatie en tickets via ontdekhetverhaalvanhoorn.nl.

Bezoekadres

Statenpoort
Nieuwstraat 23
1621 EA Hoorn

Openingstijden

Mei t/m oktober:
Dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 16.00 uur

November t/m april:
Woensdag t/m zondag van 11.00 tot 15.00 uur

De Statenpoort is grotendeels rolstoeltoegankelijk. We assisteren je graag met de drempel aan de straatkant (12 cm). Lees meer over de toegankelijkheid op onze website: ontdekhetverhaalvanhoorn.nl.

Online tentoonstellingen

Ontdek ook online de geschiedenis van Hoorn en West-Friesland:

  • ‘Pala – Nutmeg Tales of Banda’ vertelt de geschiedenis van de Indonesische Banda-eilanden. En het trauma van 1621, toen de VOC de bevolking uitmoordde om het monopolie op nootmuskaat in handen te krijgen. Te beleven op pala.wfm.nl.
  • ‘De Slag op de Zuiderzee’ neemt je mee in het verhaal van deze belangrijke zeeslag uit 1573, een sleutelmoment in de geschiedenis van Hoorn. Vanaf 11 oktober 2023 te zien op slagopdezuiderzee.wfm.nl.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum