Museum informatie

Voerman Stadsmuseum Hattem
Achterstraat 46-48
8051 GC
Hattem

038 444 2897
[email protected].

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Museumjaarkaart Gratis
Volwassenen€7.5
Kinderen 0-3 jaar Gratis
Kinderen 4-12 jaar€2.5
Check voor info over de openingstijden en toegangsprijzen de website van het museum.
starTe zien op MuseumTV

Voerman Stadsmuseum Hattem


Het Voerman Stadsmuseum Hattem is ondergebracht in twee sfeervolle historische panden aan de Achterstraat in Hattem. In deze voormalige stadsboerderijen is een bijzondere en veelzijdige museumcollectie ondergebracht.

De Voermannen

Het museum dankt zijn naam aan de collectie schilderijen van Jan Voerman sr. en Jan Voerman jr. Voerman sr. is vooral bekend van zijn prachtige IJsselgezichten, met water, wolken en koeien. Maar schilderde ook Joodse taferelen, prachtige bloemen in potten, Eper huisjes en portretten. Voerman jr. is vooral bekend van de plaatjes die hij maakte voor de Verkadealbums. Hij werkte hier ruim 20 jaar aan tot Verkade stopte met de albums. Daarna heeft hij veel vrij werk gemaakt. In het museum ziet u bijvoorbeeld zijn sneeuwlandschap, rode kolen in verval en studies van naakten. Maar er zijn in het museum ook andere kunstenaars uit Hattem of kunstenaars die Hattem als onderwerp kozen te bewonderen. Bijvoorbeeld Jo Koster, A.J. Zwart, Jan van Vuuren en Johannes Bosboom.

Dikke Tinne

De historie van Hattem en archeologische vondsten worden in het Voerman Stadsmuseum Hattem ook uitgebreid belicht. Zoals de Hattemse patriot Daendels, de geschiedenis van de Hoenwaard, het middeleeuwse kasteel de Dikke Tinne en nog verder terug in de tijd, de 4.000 jaar oude klokbeker die bij opgravingen werd gevonden. Verder heeft het museum regelmatig wisselende tentoonstellingen. Actuele informatie hierover is te vinden op de website van het museum.

Op educatief gebied is het museum eveneens actief. Zo is er voor scholen bijvoorbeeld gelegenheid een excursie te maken en zijn er educatieve projecten op het gebied van kunst en geschiedenis. En wil je een aandenken van je bezoek aan het museum mee naar huis nemen, of misschien een cadeautje kopen, loop dan eens door de museumwinkel. Die is tijdens de openingsuren van het museum vrij toegankelijk. Het grootste deel van het museum is uitstekend toegankelijk voor minder validen. Zo is er een lift en een speciaal toilet voor minder validen beschikbaar.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum