Museum informatie

Visserijmuseum Breskens
Kaai 1-103
4511 RC
Breskens

0117 383 656
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag14:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
t/m 5 jaar Gratis
6 tot en met 12 jaar & 65+€4.5
13 t/m 64 jaar€5.5
Check voor aangepaste openingstijden en prijzen de website van het museum.
star_border Niet te zien op MuseumTV

Visserijmuseum Breskens


Visserijmuseum Breskens

Ruw in het taalgebruik en altijd onafhankelijk. Dat is hoe je de Bresskiaanse visser zou omschrijven volgens het Visserijmuseum Breskens. De geschiedenis van de Breskense visserij gaat wel meer dan honderd jaar terug en dit verhaal wordt verteld in het museum. Je hoort verhalen over vissers, hun vangsten, zoals schelpen, en over de zee. Het museum beschikt over een van de grootste collectie vogels van heel Nederland. Hierdoor is het museum ook geschikt voor de vogelaars onder ons. Als laatst beschikt het Visserijmuseum Breskens ook over een zeeaquarium. Dit aquarium bestaat uit verschillende vissen, zoals haaien, platvissen, krabben, kreeften, garnalen en zeesterren. Het museum wil de geschiedenis van de visserij in Breskens vertellen en tot leven brengen. Dit doen ze aan de hand van een uitgebreide collectie en verzameling van botten, gebruiksvoorwerpen, haaientanden en mammoetkiezen. Kortom een collectie die vaak al miljoenen jaren oud is en een deel van de geschiedenis tot leven brengen.

Activiteiten en demonstraties

Het museum organiseert meerdere activiteiten en demonstraties. Zo demonstreert een oud visserman het visnet breien en het vissers-knopen leggen. Na de demonstratie kunnen deze ook beoefend worden door de bezoekers van het museum. Heb jij altijd al een visnet willen breien, (en wie wil dat nou niet?), breng dan een bezoek aan het Visserijmuseum Breskens. Op de website van het museum kan je de actuele en nieuwste excursies zien. Ook kan je op de website je al inlezen vóórdat je op tocht gaat met de gids. Zo ben je na je bezoek aan het museum helemaal op de hoogte van alles rondom visserij, zeedieren en meer.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.