Vestingmuseum Oudeschans

Openingstijden zijn op reservering
starLid van MuseumTV

Vestingmuseum Oudeschans

De rijke historie van het pittoreske Oudeschans krijgt in het Vestingmuseum nieuwe glans.
In het museum worden, behalve Oudeschans, ook de omliggende schansen aan beide zijden van de grens (Grensland-Schansenland) belicht. Het is immers het gebied waar de 80-jarige oorlog met Spanje in 1568 begon. De boeiende geschiedenis met veel oorlogsgeweld komt tot leven door de honderden gebruiksvoorwerpen, die tijdens archeologische opgravingen in de vesting zijn gevonden.
Naast de rijkversierde aardewerken en glazen huishoudelijke voorwerpen, zijn er tientallen compleet bewaarde schoenen en muilen in de vitrines te zien. Ook militaire bodemvondsten, zoals wapens en kanonkogels kunt u er vinden. U krijgt in het museum een goed beeld van hoe men in de 17e en 18e eeuw in een vesting leefde en werkte.
Verder vindt men in het museum informatiepanelen en is er een dvd presentatie in het Nederlands en in het Duits.
Regelmatig zijn er speciale exposities in het museum te zien.