Museum informatie

Vestingmuseum Oudeschans
Molenweg 6
9696 XN
Oudeschans

[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag13:0017:00
Donderdag13:0017:00
Vrijdag13:0017:00
Zaterdag13:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Kinderen en jeugd t/m 18 Gratis
Volwassenen€3
Openingstijden zijn op reservering
starTe zien op MuseumTV

Vestingmuseum Oudeschans


In het pittoreske dorp Oudeschans vind je het vestingmuseum. Hier wordt de geschiedenis van de zestiende eeuw in Oudeschans vertoont. Het museum bezit een verzameling archeologische vondsten uit de omgeving.

Geschiedenis

Het is het jaar 1568 wanneer in dit gebied de Tachtigjarige Oorlog met Spanje begint. Er is in de oorlog hevig gevochten en dit is goed te zien aan de gebruiksvoorwerpen, zoals wapens, in het museum. Honderden gevonden voorwerpen liggen tentoongesteld die zijn opgegraven in de vesting. Niet alleen de historie van Oudeschans komt aan bod. Ook het geweld op de omliggende schansen wordt in het museum belicht. Met alle bodemvondsten, zoals wapens en kanonskogels, krijg je een goed beeld hoe men leefde en werkte in de vesting. 

Wandelroute

Tijdens het volgen van de wandelroute bij het museum zie je veel interessante plekken en historische objecten. Deze route, voornamelijk gelegen over de voormalige verdedigingswallen, gaat langs vele bezienswaardigheden zoals de voormalige haven en ophaalbrug. Bovendien ligt de wandelroute in een prachtig stuk natuur. 

Exposities

In het museum zijn regelmatig nieuwe, speciale exposities te zien. Kijk op de website om te zien welke expositie je op dit moment kan bezoeken in het museum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.