Museum informatie

Verzetsmuseum Amsterdam
Plantage Kerklaan 61
1018 CX
Amsterdam

020-620 25 35
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0017:00
Maandag10:0017:00
Maandag10:0017:00
Maandag10:0017:00
Maandag10:0017:00
Maandag11:0017:00
Maandag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€12
Kinderen 7 t/m 17 jaar€6.5
Museumjaarkaart Gratis
Stadspas Amsterdam Gratis
star_border Niet te zien op MuseumTV

Verzetsmuseum Amsterdam


Museum over het verzet

In hartje Amsterdam, tegenover Artis, ligt het Verzetsmuseum Amsterdam. Een museum over, de naam doet het al een beetje vermoeden, het verzet. Het museum belicht allerlei verhalen over de mensen in het verzet, maar ze kijken ook naar andere kanten van het verhaal, waar dit het best tot zijn recht komt is in het Verzetsmuseum Junior, deze bevindt zich achterin in het museum.

Verzetsmuseum Junior

Er gaat een deur voor je open, je moet gaan zitten en je krijgt een film te zien van ongeveer drie minuten. Zie het als een soort tijdmachine, de film en de entourage brengen je terug naar 1940. In deze film krijg je verder een introductie van het museum en leer je alvast de vier personages die in het museum aanbod komen kennen. Dit zijn Eva, Jan, Nelly en Henk. Zij vertellen hun waargebeurde verhalen aan de hand van originele voorwerpen, foto’s en documenten in o.a. audiofragmenten en interactieve spellen. Eva is Joods, Jan heeft ouders in het verzet, Nelly zit in de jeugdclub van de Nederlandse nazipartij en Henk komt uit een alledaags gezin. In het museum hebben zij elk hun eigen verhaal, hun eigen huis en leer je ze allen (goed) kennen. Wat waren hun beweegredenen om voor een kant te kiezen, hadden ze wel een keus? Het museum heeft ook een bijzonder einde, je hoort, leest en ziet namelijk ziet namelijk hoe het met Eva, Jan, Nelly en Henk na de oorlog gegaan is, en je ziet ze in het nu, op bejaarde leeftijd. Hoe kijken zij nu terug naar hun periode, wat is er met ze gebeurd na de oorlog, hadden ze dingen anders willen doen? Kortom, bijzonder, en persoonlijk en hierdoor erg aangrijpend.

Zie voor nog meer informatie de website van het museum.

Het museum is toegankelijk voor mindervaliden.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum