Museum informatie

PIT Veiligheidsmuseum
Let op: het museum is definitief gesloten! Tickets
starTe zien op MuseumTV

PIT Veiligheidsmuseum


PIT Veiligheidsmuseum bestond uit een historische collectie en interactieve games, een museum voor jong en oud. Helaas is het museum in 2021 definitief gesloten.

witregel

Alle dingen die jij moet weten over het PIT Veiligheidsmuseum

witregel

Collectie van PIT Veiligheidsmuseum

De historische collectie van het museum bestond uit 750 museale stukken, zoals historische voertuigen, uniformen en wapens. De collectie was opgedeeld in verschillende onderdelen: een meldkamer, brandweer, GHOR, ambulance, zware jongens, veilig verkeer, crime scene, politie, wapens, huiselijk geweld en toekomst. In PIT kon je in een rondleiding langs alle hoogtepunten van het museum gaan. Een ervaringsdeskundige vertelde het verhaal. De collectie was erg belangrijk, omdat het liet zien hoe de Nederlandse overheid samen met burgers de handhaving van de rechtsorde, fysieke veiligheid en geneeskundige noodhulpverlening georganiseerd hebben. Ook toonde het museum waarom dit zo gedaan is.

Interactieve games

Naast het bekijken van de historische collectie was er ook altijd wat te doen in het museum. Je kon bijvoorbeeld een kijkje nemen in een politiecel of je kon aan boord gaan van de blusboot. De PIT-pas gaf je de mogelijkheid om deel te nemen aan allerlei interactieve games. Je kon een digitale brand blussen, een misdaad oplossen of testen hoe veilig jij rijdt op de skelterbaan.

Helaas kan je het museum niet meer bezoeken, maar door de video’s van MuseumTV kan je nog altijd de sfeer proeven van het museum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum