Museum informatie

PIT Veiligheidsmuseum
Schipperplein 4
1315 SB
Almere

036 844 66 37
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen (vanaf 13 jaar)€10.00
Professional/veteranenpas & Almere klantenkaart€8.00
Kinderen (4 t/m 12 jaar)€7.00
CJP & Studentenkaart€5.00
Kinderen t/m 3 jaar, Museumkaart, ICOM & begeleiders mindervalide Gratis
Let op: het museum is tijdens de officiële schoolvakanties (m.u.v. de zomervakantie) en op verschillende feestdagen ook op maandag geopend. Kijk voor de actuele openingstijden op de site. Tickets
starTe zien op MuseumTV

PIT Veiligheidsmuseum


*DIT MUSEUM IS DEFINITIEF GESLOTEN*

PIT Veiligheidsmuseum bestaat uit een historische collectie en interactieve games. Het museum is leuk voor jong én oud.

Collectie

De historische collectie van het PIT Veiligheidsmuseum bestaat uit 750 museale stukken, zoals historische voertuigen, uniformen en wapens. De collectie is opgedeeld in verschillende onderdelen: een meldkamer, brandweer, GHOR, ambulance, zware jongens, veilig verkeer, crime scene, politie, wapens, huiselijk geweld en toekomst. In PIT kun je in een rondleiding langs alle hoogtepunten van het museum gaan. Een ervaringsdeskundige vertelt het verhaal. De collectie is belangrijk, omdat het laat zien hoe de Nederlandse overheid samen met burgers de handhaving van de rechtsorde, fysieke veiligheid en geneeskundige noodhulpverlening georganiseerd hebben. Ook toont het museum waarom dit zo gedaan is.

Interactieve games

Naast het bekijken van de historische collectie is er ook altijd wat te doen in PIT Veiligheidsmuseum. Neem een kijkje in een politiecel of ga aan boord van de blusboot. De PIT-pas geeft je de mogelijkheid om deel te nemen aan allerlei interactieve games. Je kunt een digitale brand blussen, een misdaad oplossen of testen hoe veilig jij rijdt op de skelterbaan. Er zijn altijd weer andere activiteiten, dus bekijk daarom ook altijd even de agenda.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum