Museum informatie

Van Vlissingen Art Foundation
Utrechtseweg 67
3704 HB
Zeist

030 699 2682

starTe zien op MuseumTV

Van Vlissingen Art Foundation


Ieder jaar steunt de Van Vlissingen Art Foundation talentvolle hedendaagse kunstenaars door het weggeven van een beurs. Dit doen ze door een reis weg te geven, zodat ze inspiratie op kunnen doen voor nieuw werk. Daarnaast wordt er een boek gemaakt en vindt er een tentoonstelling plaats rondom het werk van de kunstenaar.

Over de foundation

De doelstelling van de Van Vlissingen Art Foundation Grant is het bevorderen en ondersteunen van kunst in het algemeen, maar vooral de hedendaagse kunst. Het werk van de winnaar wordt niet alleen uitgebracht in een boek, maar wordt ook tentoongesteld.

In 2018 vond de tentoonstelling plaats in de Van den Brink galerij van Museum Singer Laren rondom het werk van Sophie Steengracht. Vorige winnaars waren Eppe de Haan, Peter Blokhuis, Scarlett Hooft Graafland, Tomas Hillebrand, Erik de Bree, Nathalie Duivenvoorden, Vincent Mock en Bastiaan Woudt.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum