Museum informatie

Van Abbemuseum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€13.00
Studenten / CJP€6.00
Museumkaart, ICOM, VriendenLoterij, Vrienden van het Van Abbemuseum Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Van Abbemuseum


Het Van Abbemuseum in Eindhoven is een museum voor moderne en hedendaagse kunst. Het museum heeft een ruime collectie van werken van bekende kunstenaars uit de twintigste en eenentwintigste eeuw, waaronder Pablo Picasso, Piet Mondriaan en Kazimir Malevich. Het museum onderscheidt zich door werken van wereldberoemde kunstenaars op een innovatieve en experimentele manier te presenteren aan het publiek, zoals het onder andere deed bij deze multi-sensory tentoonstelling.

witregel

Alle dingen die je moet weten over het Van Abbemuseum

witregel

Meerstemmig

De collectie van het museum is opgebouwd rond verschillende thema’s, zoals abstracte kunst, conceptual art, fotografie, video-installaties en performance-kunst.Een van de belangrijke thema’s in de collectie van het museum is queering, ofwel de uitdaging van traditionele normen en verwachtingen op het gebied van gender en seksualiteit. Het museum heeft een aantal werken in de collectie die dit thema belichten. Daarnaast is het Van Abbemuseum ook gericht op meerstemmigheid, ofwel de behandeling van diverse stemmen en perspectieven in de kunst. Het museum heeft bijvoorbeeld werken van kunstenaars uit verschillende delen van de wereld, zoals Zuid-Amerika, Afrika en Azië, die laten zien hoe kunst in deze regio’s anders kan zijn dan in Europa of de Verenigde Staten.

Kunstbastion in Eindhoven

Het Van Abbemuseum, dat sinds 1936 bestaat, heeft haar onderkomen in een historisch gebouw met hedendaagse allure. In 2003 is het bestaande rijksmonument van architect A.J. Kropholler (de oudbouw) volledig gerenoveerd en gecombineerd met het ontwerp van architect Abel Cahen (de nieuwbouw). Belgische vormgever Maarten van Severen heeft verschillende publieksfaciliteiten ontworpen, zoals de educatieve ruimte, de museumshop, het auditorium en de bibliotheek, die het museum tot een gebruiksvriendelijk kenniscentrum maken.

Jouw bezoek aan het Van Abbemuseum

Aan de linkerkant van deze pagina vind je alle praktische informatie die je nodig hebt voor jouw bezoek aan het museum. Zo vind je er onder andere Van Abbemuseum openingstijden, entreeprijzen en het adres. Het museum is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer en gratis toegankelijk wanneer je een museumkaart hebt. Voor de meest actuele informatie over lopende tentoonstellingen en geplande evenementen ga je naar de website van het museum.

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum