Museum informatie

Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10
5611 NH
Eindhoven

31 (0)40 238 1000
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€13
Kinderen (0 t/m 12 jaar) Gratis
CJP-houders€6
Studenten€6
Stadspashouders Gemeente Eindhoven€6
Groepen (vanaf 10 personen)€9
Museumkaart Gratis
Vereniging Rembrandt Gratis
Leden CIMAM/ICOM Gratis
Vrienden van het Van Abbemuseum Gratis
Familiepas (2 volw. en max. 3 kinderen)€26
Kijk voor de actuele openingstijden op de website. Tickets
starTe zien op MuseumTV

Van Abbemuseum


Van Abbemuseum

Het Van Abbemuseum is een kunstmuseum met een uitgebreide internationale collectie van meer dan 3.000 kunstwerken. Het museum is gevestigd in Eindhoven en is een van de meest toonaangevende musea voor de hedendaagse kunst in Europa. Het museum stelt bepaalde onderwerpen op een experimentele manier aan de orde. Denk bijvoorbeeld aan vragen op het gebied van kunst en samenleving.

Tentoonstellingen

Het museum organiseert het hele jaar door diverse tentoonstellingen. Zo is er de tentoonstelling ‘Multisensory Museum – experimentele multi-zintuigelijke museumruimte’.

Bij deze tentoonstelling worden verschillende vragen gesteld. ‘Hoe zou het museum eruitzien als het vanuit alle zintuigen was ontworpen?’, ‘Wat kunnen we leren van de expertise van mensen met een handicap in hoe zij ruimtes begrijpen?’ en ‘Hoe kunnen we inclusieve en meer toegankelijke ruimtes maken?’.

Andere tentoonstellingen die je als bezoeker kunt bewonderen zijn ‘They way beyond art’ en ‘Eindhoven bezet’.

Activiteiten

Ook aan activiteiten kom je bij het Van Abbemuseum niet tekort. Een van de activiteiten is ‘Nico Arts vertelt over bezetting en bevrijding’. Dit is een presentatie die verbonden is aan de tentoonstelling ‘Eindhoven bezet – 75 tastbare herinneringen’. Tijdens de presentatie laat stadsarcheoloog Nico Arts 75 voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog zien. Hij brengt ze tot leven doormiddel van toepassende verhalen. De presentatie is met een geldig museumticket gratis bij te wonen.

Een andere activiteit waar je als bezoeker bij kunt zijn is ‘Artist Talk Melvin Moti’. Deze activiteit bestaat uit een presentatie en een Q&A. Melvin Moti is een kunstenaar en heeft de film ‘Cosmism’ gemaakt. Deze is in 2016 aangekocht door het Van Abbemuseum. Ook deze activiteit is met een geldig museumticket gratis bij te wonen.

Er wordt ook aan kinderen gedacht. Voor de kinderen wordt er een ‘Kinderkunstclub’ georganiseerd. Tijdens de club ga je samen met andere kinderen naar echte kunstwerken kijken. Daarna ga je zelf een kunstwerp maken. De club is voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud. De kosten bedragen €6 per kind.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.