Museum informatie

Universiteitsmuseum Utrecht
Lange Nieuwstraat 106
3512 PN
Utrecht

(030) 253 80 08
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€8
tot 18 jaar€4.5
tot 4 jaar Gratis
Museumkaart, ICOM-kaart, NVON-kaart en SVTE-kaart Gratis
Vrienden Gratis
Pabostudenten en docenten basis, voortgezet- en hoger onderwijs Gratis
UU Studenten en medewerkers van UU & UMC Gratis
Vrienden van het U-fonds met alumnipas Gratis
Studenten (niet UU)€4.5
65-plus€4.5
CJP€4.5
Groepskorting museum (bij 10 of meer personen) per volwassenen€5
star_border Niet te zien op MuseumTV

Universiteitsmuseum Utrecht


De Universiteit van Utrecht is een van de beste universiteiten van Nederland. En al die kennis en al dat onderzoek beperkt zich niet alleen tot de wetenschappelijke wereld en is niet alleen bedoelt voor de eigen studenten, maar is ook toegankelijk voor een breder publiek. En die missie vervult het Universiteitsmuseum Utrecht perfect. Veel takken van wetenschap zijn gerepresenteerd in het museum. Van opgezette dieren tot een deeltjesversneller, alles is er te vinden. Een van de speerpunten van het museum is zelf op onderzoek uitgaan. Er zijn vele opties om zelf wetenschappelijke proefjes te doen om aan den lijve te voelen hoe het is om wetenschapper te zijn. Het UMU is vanaf 2022 te bezoeken.

Collectie

Er zijn veel verschillende takken van wetenschap gepresenteerd: van scheikunde tot biologie. Op de tentoonstelling Tot op het Bot zijn skeletten van vele verschillende dieren en mensen te beschouwen. Met collegeplaten, instrumenten en documentaires worden de overeenkomsten tussen dieren en mensen bekeken. De meeste van deze dieren hebben een ruggegraat maar is dat waar de overeenkomsten tussen mensen en dieren ophouden? In het rariteitenkabinet vind je een breed scala aan objecten. Van een draakje tot het gewei van een reuzeneland. In het schimmellab kun je alles te weten komen over de spannende wereld van schimmels. Bij het Bleulandkabinet zijn organen en skeletten van mensen en dieren verzameld. Ook de gigantische 3MV deeltjesversneller is te bekijken in het museum.

In het lab

In het kennislab kun je ontdekken wat wetenschap is. Je hebt hier een echt lab en een wetenschappelijke werkvloer. Er zijn werkbanken en proefopstellingen, waar kinderen en volwassen echt kunnen leren hoe het wetenschappelijke proces in zijn werk gaat. En voor het echte werk kun je terecht in het jeugdlab. Door experimenten kan je veel leuke feitjes leren en zelf het iniatief nemen. Je doet super leuke experimenten die al je zintuigen op scherp zetten.

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum