Museum informatie

Uitvaartmuseum Tot Zover
Kruislaan 124
1097 GA
Amsterdam

020 694 04 82
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0016:00
Woensdag11:0016:00
Donderdag11:0016:00
Vrijdag11:0016:00
Zaterdag11:0016:00
Zondag11:0016:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€7
Jongeren 13 tm 18 jaar / 65+ / CJP / Collegekaart / Stadspas / Groepen (vanaf 12 personen)€5
Scholen, per leerling€3
Museumkaart / I Amsterdam City Card / ICOM Gratis
Kinderen t/m 12 jaar Gratis
Audiotour (NL) Gratis
Rondleiding (excl. entree)€40
Rondleiding (excl. entree) in het engels€50
star_border Niet te zien op MuseumTV

Uitvaartmuseum Tot Zover


Hoe gek het ook klinkt, de dood is een groot onderdeel van het leven. Iedereen krijgt ermee te maken. Naast het feit dat wij er allemaal zelf aan moeten geloven op een dag, verliezen we onderweg famillie, vrienden en ook huisdieren. En zo’n belangrijk aspect van het menselijk bestaan en onze cultuur verdient natuurlijk ook een eigen plaats om de tradities, gewoonten en de problematiek rond de dood bespreekbaar te maken. En deze taak wordt vervuld door het unieke Uitvaartmuseum Tot Zover! Gevestigd op een rijksmonumentale begraafplaats aan de rand van Amsterdam, dit museum vertoond cultuurhistorische voorwerpen en heeft tentoonstellingen en evenementen die mensen een platform biedt om hun vragen en problematiek over de dood aan te kaarten.

Doelstellingen en collectie

De vraag die centraal staat bij het museum is: hoe gaan wij om met de dood? Door plaats te geven aan het cultureel en historisch funerair erfgoed probeert het museum een omgeving te creëren waar thema’s rond de dood bespreekbaar worden. Bijna iedereen is met het onderwerp bezig en het museum wil door middel van tentoonstellingen, evenementen en online artikelen ervoor zorgen dat mensen hun vragen en gedachten vrij kunnen delen. De standaard collectie bevat voorwerpen zoals schilderijen, urnen, kisten en dodenmaskers. Ook biedt het museum een podium voor kunstenaars, schrijvers en fotografen die vaak onderwerpen aankaarten waar een taboe op zit in de samenleving. Dit zorgt er ook vrij vaak voor dat het museum de binnenlandse en buitenlandse pers haalt.

Activiteiten en verdere info

Ook kinderen zijn natuurlijk welkom in het museum. Mensen krijgen vaak van jongs af aan al te maken met de dood. Vaak is het een huisdier dat sterft maar ook regelmatig iets heftigers zoals een grootouder. Er is online lesmateriaal beschikbaar en in het museum kan een speurtocht gedaan worden om de kinderen op een veilige manier met de dood in aanraking te laten komen. Voor scholen zijn er ook rondleidingen en voor bedrijven zijn er bedrijfsuitjes te regelen. Naast de wisselende tentoonstellingen zijn er ook vaak discussieavonden, kunstvoorstellingen en worden er gedichten voorgedragen.

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum