Museum informatie

Trompenburg Tuinen en Arboretum
Honingerdijk 86
3062 NX
Rotterdam

010 - 233 01 66
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag12:0017:00
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Dagkaart€9.75
Kinderen 5 t/m 12 jaar€1
Kinderen t/m 4 jaar Gratis
Studenten€5.5
Museumkaart/Museumkaart kids Gratis
Rotterdampas Gratis
Jaarwandelkaart€35
Jaarwandelkaart Student€17.5
Rolstoelbegeleiders Gratis
star_border Niet te zien op MuseumTV

Trompenburg Tuinen en Arboretum


Musea zijn zeer divers en kunnen van alles weergeven. Het hoeft daarom ook niet per se zo te zijn dat je terechtkomt in een historisch gebouw en dat je een hele middag naar oude spullen zit te turen. Als je er graag op uit trekt, je van natuur houdt, maar je ook iets wilt leren? Dan is er het ideale museum voor jou: Trompenburg Tuinen & Arboretum. Dit is een prachtige plantentuin met een museale collectie bestaand uit verschillende struiken, bomen en planten. Gelegen in hartje Rotterdam in de wijk Kralingen, het museum kan een ware opluchting zijn door hier heerlijk rond te lopen en te ontsnappen aan de drukte van de stad.

De collectie

Onderdeel van de Nederlandse Plantencollectie, de verzameling van het museum beslaat eiken, hulsten, hostas en beuken. De Trompenburg heeft een grote collectie van in het wild verzamelde eiken die in het juiste seizoen prachtige kleuren weergeven met mooie bladeren. Je hebt zeven soorten verschillende beuken, wel honderd verschillende hulsten en vijfhonderd Hosta’s! De rest van de collectie wordt opgevuld met cactussen, vetplanten en rododendrons. De cactussen en andere woestijnplanten kunnen bekeken worden in de kas. Verder zijn er in het ‘Voedselbos De Overtuin’ opties waar u kunt leren over dit door mensen ontworpen ecosysteem en ook is er volière bij de ingang waar men kan relaxen met een boek of tijdschrift.

Arrangementen

Op zondagmiddag zijn er wandelingen te volgen met een gids, zijn er workshops en er worden ook lezingen gehouden. Ook zijn er elk jaar meerdere grote evenementen zoals een Kerstmarkt en een herfstfair. In de winkel van het museum kan je vele tuinartikelen kopen waarmee je de kennis van het museum en planten mee naar huis kunt nemen. Voor koffie en lunch is er een theehuis aanwezig en kinderen kunnen in de zomervakantie deelnemen aan een speurtocht. Dus wacht niet langer en maak een bezoek aan deze groene oase!

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum