Museum informatie

The Black Archives
Zeeburgerdijk 19b
1093 SK
Amsterdam


Openingstijden

DagVanTot
Donderdag11:0017:00
Donderdag18:0020:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Rondleidingen zijn te boeken. "Tijdens de rondleiding nemen wij u mee in de verborgen geschiedenis van Surinamers en zwarte mensen in Nederland aan de hand van unieke archiefstukken." Tickets
starTe zien op MuseumTV

The Black Archives


The Black Archives is een museum waar onderbelichte boeken aan het licht komen. Dit historische archief bestaat vooral uit boeken die geschreven zijn vanuit een zwart perspectief. Naast het archief wordt er ook aandacht aan inspirerende gesprekken en inhoudelijke activiteiten gegeven. Bovendien vind je in The Black Archives Amsterdam ook verschillende wisselexposities.

The Black Archives Amsterdam en andere algemene informatie

In de archieven vind je een grote verzameling boekencollecties. Zo is er ‘De Heilbron Collectie’ die bestaat uit de nalatenschap van sociaal wetenschapper Waldo Heilbron. Waldo deed als socioloog op de Universiteit van Amsterdam onderzoek naar het post-kolonialisme, de Trans-Atlantische slavenhandel en haar erfenis, racisme en geschiedschrijving. Andere collecties zijn ‘De Huiswoud Collectie’, ‘De Willemsen Collectie’ en de ‘Archieven en boekencollectie van Vereniging Ons Suriname’. Om je bezoek aan The Black Archives te vergemakkelijken, hebben wij alvast wat informatie op een rijtje gezet. Zo vind je op deze pagina onder andere de openingstijden van het archief. Alle actuele informatie over het The Black Archives Amsterdam vind je op hun website.

Impressie The Black Archives

Ben je al helemaal enthousiast geworden over The Black Archives? Krijg dan alvast een impressie van deze bijzondere plek door het kijken van de onderstaande korte documentaire die wij er maakten voor de reeks Door De Ogen Van in samenwerking met NTR. Voor deze serie gingen we onder andere ook naar het Van Gogh Museum met stadsdichter Gershwin Bonevacia en CODA met schrijver Kader Abdolah.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.