Museum informatie

Teylers MuseumstarTe zien op MuseumTV

Teylers Museum


Teylers Museum is het Museum van de Verwondering. Al sinds 1784 is dit de plek om je te verbazen en verwonderen. De Teylers Museum collectie bestaat onder andere uit eeuwenoude fossielen, schitterende stenen, vernuftige apparaten, kostbare boeken, fascinerende munten en penningen, fabelachtige tekeningen en romantische schilderijen. Het Haarlem Teylers Museum is tevens het oudste museum van Nederland. Bovendien vind je nergens anders in de wereld zo’n authentiek achtiende-eeuws museum als hier.

Teylers Museum tickets en andere algemene informatie

Het Teylers Museum vind je in het centrum van de prachtige stad Haarlem. Wanneer je het museum binnenloopt begint de verwondering meteen! Alleen al het interieur, met als pronkjuweel de monumentale Ovale Zaal, is een bezienswaardigheid van de eerste orde. Het is alsof je in een tijdmachine stapt. In Teylers Museum Haarlem vind je sinds 18 mei 2017 is het oude laboratorium van Nobelprijswinnaar Lorentz geopend. Stap hier in de voetsporen van professor Einstein en Lorentz en zie Teylers topstuk, de Grote Elektriseermachine, tot leven komen. Om je bezoek aan het Teylers Museum te vergemakkelijken, hebben wij alvast verschillende informatie op een rijtje gezet. Zo vind je op deze pagina onder andere de openingstijden van Teylers Museum Haarlem. Alle actuele informatie over het museum vind je op hun website.

Impressie Teylers Museum

Ben je al helemaal enthousiast geworden over het Teylers Museum Haarlem? Krijg dan alvast een impressie van het museum door het kijken van de onderstaande korte documentaire die wij er maakten.  Wil je je culturele dag in Haarlem compleet maken? Neem dan ook eens een kijkje bij Museum Haarlem of het Frans Hals Museum.

The mission of MuseumTV is to introduce art and culture to the biggest audience possible. We do this on our joint video on demand platform for Dutch museums. Through our partners we bring the platform to the attention of the Dutch public actively.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
I agree with the terms and conditions and the privacy policy .