Museum informatie

Teylers Museum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€15.00
CJP€8.50
Kinderen (6 t/m 17 jaar)€2.50
Museumkaart / ICOM / Rembrandtpas / VriendenLoterij VIP-kaart Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Teylers Museum


Teylers Museum is het Museum van de Verwondering. Al sinds 1784 is dit de plek om je te verbazen en verwonderen. De collectie bestaat onder andere uit eeuwenoude fossielen, schitterende stenen, vernuftige apparaten, kostbare boeken, fascinerende munten en penningen, fabelachtige tekeningen en romantische schilderijen. Het museum in Haarlem is tevens het oudste museum van Nederland. Bovendien vind je nergens anders in de wereld zo’n authentiek achttiende-eeuws museum als hier.

witregel

Alle dingen die je moet weten over Teylers Museum

witregel

Nobelprijswinnend laboratorium

Het Teylers Museum vind je in het centrum van de prachtige stad Haarlem. Wanneer je het museum binnenloopt begint de verwondering meteen! Alleen al het interieur, met als pronkjuweel de monumentale Ovale Zaal, is een bezienswaardigheid van de eerste orde. Het is alsof je in een tijdmachine stapt. In het museum vind je sinds 18 mei 2017 is het oude laboratorium van Nobelprijswinnaar Lorentz geopend. Stap hier in de voetsporen van professor Einstein en Lorentz en zie Teylers topstuk, de Grote Elektriseermachine, tot leven komen.

Het oudste museum van Nederland

Het Teylers Museum is het oudste museum voor kunst en wetenschap, het bestaat al zo’n 239 jaar. Pieter Teyler leefde in de tijd van de Verlichting en had veel interesse in kunst en wetenschap. Hij vond dan ook dat kennis de mensheid kon verrijken, dus legde hij op beide terreinen verzamelingen aan. De kunstcollecties werden verzameld om samen over te discussiëren bij ‘Kunstbeschouwingen’ (een traditie die nog steeds leeft in het museum) en om jonge kunstenaars van inspirerende voorbeelden te voorzien. De collecties werden zorgvuldig opgebouwd, beheerd en -waar nodig- gerestaureerd door de zogeheten ‘kastelein’, de beheerder van de collectie. Het museum is een schatkamer van kunst en wetenschap. De collectie bestaat uit onder andere eeuwenoude fossielen, boeken, natuurkundige apparaten en schilderijen van Hollandse meesters. Ook bezit het museum zelfs tekeningen en schetsen van grote namen als Michelangelo en Rafaël.

Jouw bezoek aan Teylers Museum

Om je bezoek aan het Teylers Museum te vergemakkelijken, hebben wij alvast verschillende informatie op een rijtje gezet. Zo vind je op deze pagina onder andere de openingstijden van Teylers Museum Haarlem. Alle actuele informatie over het museum vind je op hun website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum