Museum informatie

Tassenmuseum Hendrikje
Herengracht 573
1017 CD
Amsterdam

+31 (0) 20 5 24 64 52
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€13.00
Entree volwassene (groep vanaf 10 personen)€11.5
Scholieren (13 t/m 18 jaar) en CJP€8.00
Kinderen 7 t/m 12 jaar€4.00
Student€10.00
Museumjaarkaart, I Amsterdam City Card, Stadspas Amsterdam, Holland Pass, Amsterdam Pass ICOM lidmaatschapskaart of Tassenmuseum Vriendenpas Gratis
Tickets
starTe zien op MuseumTV

Tassenmuseum Hendrikje


Tassenmuseum Hendrikje is sinds april 2020 definitief gesloten.

In dit grachtenpand kon je verdwalen terwijl je je waande tussen prachtige tassen.  Met meer dan 5.000 objecten had het Tassenmuseum Hendrikje de grootste collectie handtassen ter wereld, met stukken die dateerden uit de 16e eeuw en de eeuwen daarna. Het Tassenmuseum Hendrikje was gevestigd in een prachtig 17e-eeuws grachtenpand

Geschiedenis

Tassenmuseum Hendrikje toonde de geschiedenis van de tas in de Westerse cultuur van de Middeleeuwen tot nu. Het museum had haar naam te danken aan de oprichtster, Hendrikje Ivo. Hendrikje was een antiekhandelaar uit Amstelveen. Haar verzameldrang begon met een leren handtas die zij vond in Engeland. Deze tas intrigerende haar zo dat ze besloot alles uit te zoeken over de tas. Uit haar passie voor tassen ontstond het Tassenmuseum.

Vanaf april 1996 was het museum ondergebracht in de villa van de familie Ivo in Amstelveen. In tien jaar groeide de collectie en werden de bezoekersaantallen te hoog voor de locatie in Amstelveen. Het museum verhuisde naar Amsterdam.

Tentoonstellingen

De vaste collectie van het Tassenmuseum toonde de geschiedenis van de westerse tas vanaf de late Middeleeuwen tot heden.

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek. MuseumTV is onderdeel van Museumtijdschrift.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

buy windows 11 pro test ediyorum