Museum informatie

Tabaksteeltmuseum Amerongen
Burgemeester Jonkheer H. van Den Boschstraat 46
3958 CD
Amerongen

0343 456500
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag13:0017:00
Donderdag13:0017:00
Vrijdag13:0017:00
Zaterdag13:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€3
Kinderen 5 t/m 12 jaar€1.50
Kinderen tot 5 jaar Gratis
Het museum is gesloten vanaf november tot de voorjaarsvakantie. De Museumjaarkaart is niet geldig bij het Tabaksteeltmuseum.
starTe zien op MuseumTV

Tabaksteeltmuseum Amerongen


In 1984 werd er in Amerongen het Historisch Museum Amerongen geopend. Hier stond het thema ‘Tabaksteelt’ centraal. Na een restauratie en verbouwing is het museum sinds 2009 omgetoverd tot het Tabaksteeltmuseum. Het museum bevindt zich in een tabaksschuur, heeft een museumtuin met tabaksplanten en je kunt er allerlei aanverwante attributen bekijken. In het Tabaksteeltmuseum wordt het verhaal over de geschiedenis van tabak verteld. Daarnaast zie je in het museum hoe de tabaksteelt Amerongen en omgeving heeft beïnvloed.

 

De collectie van het Tabaksteeltmuseum

De collectie van het Tabaksteeltmuseum bestaat uit een tabaksveldje, de droogschuur en het museum. Op het tabaksveldje, in de museumtuin, toont men hoe de tabaksteelt verloopt. Ook kun je de droogschuur bezoeken, waar de tabaksbladeren te drongen hangen. Daarnaast zie je er authentieke gereedschappen die gebruikt werden in de teelt van tabak.

 

Rondleiding in het museum

Het is mogelijk om een rondleiding in het museum bij te wonen. Deze rondleidingen worden gegeven door professionele rondleiders, die veelal uit een tabakstelersfamilie komen. Wil jij dus ook meer weten over de tabaksteelt in Nederland? Dan ben je bij dit museum op de goede plek.

 

Openingstijden van Tabaksteeltmuseum

Het Tabaksteeltmuseum is geopend vanaf februari tot en met november. Wel is het museum gesloten op maandag en dinsdag. Ook vanaf november tot en met februari is het museum niet te bezoeken. In het menu op deze pagina zie je de verdere openingstijden van het Tabaksteeltmuseum. Ook kun je de website van het museum bezoeken voor een overzicht met de activiteiten die worden georganiseerd op of rondom het museum.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum