Museum informatie

Streekmuseum De Meesstoof
Bierensstraat 6
4697 GE
Sint-Annaland

0166-652901/06-22826192
info@demeestoof.nl

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag14:0017:00
Woensdag14:0017:00
Donderdag14:0017:00
Vrijdag14:0017:00
Zaterdag14:0017:00
Zondag Gesloten

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€5
Kinderen€2
Leden Gratis
Museumkaart Gratis
Groepen van meer dan 20 personen€3.50
I.v.m. het winterseizoen is het museum momenteel gesloten. Vanaf 20 april 2020 is het museum van dinsdag t/m zaterdag van 14.00 uur tot 17.00 uur geopend. In de maanden juli en augustus van 13.30 uur tot 17.00 uur. In juli en augustus is het museum op woensdag vanaf 12.00 uur geopend.
star_border Geen lid van MuseumTV

Streekmuseum De Meesstoof


Wil je weten hoe mensen vroeger leefden, werkten, wat ze in hun vrije tijd deden en wat ze droegen? En wil je de geschiedenis van de eilanden Tholen en Sint-Philipsland in het prachtige Zeeland ontdekken? Kom dan naar ‘Streekmuseum De Meestoof’ in Sint-Annaland! Dit middeleeuwse dorp is opgradragen aan de heilige Anna door de halfzus van de Bourgondische graaf Karel de Stoute in 1475. Er staan nog meerdere historische gebouwen in het dorp zoals twee molens, een hervormde kerk, een oud postkantoor, een weeshuis en het voormalige raadshuis waar nu het museum in gevestigd is. Het museum telt meerdere gebouwen en schuren die elk een ander onderdeel van het traditionele leven van de omgeving belichten.

Collectie

Het hoofdgebouw is het voormalige raadshuis die op de begane grond een gezellige koffiekamer heeft met daarnaast wisselende tentoonstellingen. Op de tweede verdieping is een kruidenierswinkel en een boerenkamer authentiek nagebouwd. In de schoolschuur is een schoollokaal nagebouwd. Daar kan je ervaren hoe het was om in een schoolklas te zitten rond 1900. Ook is er in de schuur ruimte voor wisselexposities. In de wagenschuur staan vervoersmiddelen zoals boeren- en hondenkarren en koetsen. In de ambachtenschuur kan je leren over vele traditionele beroepen. Er is een smederij, wagenmakerij, werkplaats van een timmerman en kun je meer lezen over de visserij in de regio. Een na de Watersnoodsramp gedoneerde Noorse woning uit de jaren 50 is ook te bekijken. De objecten die in deze collecties te vinden zijn bestaan onder andere uit traditionele kleding uit de regio, archeologische opgravingen, Oud-Hollands speelgoed en doktersattributen.

Activiteiten

Buiten openingstijden is het mogelijk om met groepen vanaf 12 personen een tour met een gids te volgen. Het klaslokaal is beschikbaar als trouwlocatie. Ook is er een regeling dat je een dagje door Sint-Annaland kunt trekken. Je kunt een kopje koffie met een koekje krijgen bij de streekproductenveiling waarna je op zeehondensafari kunt gaan. Je eindigt de dag met een bezoek aan het museum.

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.