Museum informatie

Storyworld
Nieuwe Markt 1
9712 KN
Groningen

050 368 36 83
[email protected]

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Normaal€9
Jeugd t/m 6 jaar Gratis
Jeugd t/m 17 jaar€6
Studenten€6
Stadjerpas€5
BankGiro Loterij VIP-KAART Gratis
Aangepaste openingstijden vanwege Corona, kijk op de site voor meer informatie.
starTe zien op MuseumTV

Storyworld


Elk karakter, elk figuur, elke superheld is ooit begonnen met een potloodstreep op een leeg vel papier. Bij Storyworld – het Nederlands museum voor strips, animatie en games – ontrafel je de geheimen van grote verhalenvertellers en worden Nederlandse en internationale successen op het gebied van strips, animatie en games getoond. Van Asterix en Aladdin tot The Red Turtle en Horizon Zero Dawn. Alles komt aan bod. Bovendien is Storyworld een plek waar je zelf aan de slag kunt met alle bouwstenen van strips, animatie en games. Ontdek wat er nodig is om een beeldverhaal te begrijpen en hoe je er zelf één kunt maken.

Collectie: strips, animatie en games

Er is een brede, eigentijdse collectie opgebouwd van werken op het gebied van strips, animatie en games. Bijvoorbeeld schetsen van beroemde strips, storyboards, props en filmcellen van teken- en animatiefilms en natuurlijk ook games die je samen kunt spelen. Het museum blijft altijd op zoek naar nieuwe items voor de collectie.

Storyworld heeft een vaste collectie strips, animatie en games. De expositieruimte is de laatste ruimte in het museum. Meerdere keren per jaar presenteert Storyworld in deze ruimte het werk van verschillende makers in een tijdelijke expositie. Een ticket voor Storyworld geeft ook toegang tot deze expositie.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.