Museum informatie

Sterrenwacht Limburg
Schaapskooiweg 95
6414 EL
Heerlen

045 820 0064
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Vrijdag19:3022:45

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Vanaf 6 jaar€4
Onder 6 jaar Gratis
star_border Niet te zien op MuseumTV

Sterrenwacht Limburg


De sterrenhemel ontdekken, doe je in Brunssum! Sterrenwacht Limburg, gelegen nabij Heerlen, is als enige sterrenwacht in de provincie geopend voor publiek. Iedere vrijdagavond kun je er door een aantal telescopen naar het heelal kijken. Een van deze telescopen is de 120 jaar oude refractortelescoop.

Ten tijde van de sluiting van de musea wegens het coronavirus, zorgt de sterrenwacht er af en toe voor dat de mensen thuis via een livestream mee kunnen kijken door de telescoop en vragen kunnen stellen. Meer informatie over deze livestreams is te vinden op de website van het museum.

Geschiedenis 

De sterrenwacht op de Brunssummerheide is in december 1986 door de Nederlandse astronaut Wubbo Ockels geopend. Tot 2012 stond het museum bekend als science center eXplorion. Hierna heeft Stichting Sterrenwacht Limburg het gebouw overgenomen.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.