Museum informatie

Stedelijk Museum Amsterdam
Paulus Potterstraat 13
1071 CX
Amsterdam

020 573 2911
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0018:00
Dinsdag10:0018:00
Woensdag10:0018:00
Donderdag10:0018:00
Vrijdag10:0018:00
Zaterdag10:0018:00
Zondag10:0018:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Museumjaarkaart Gratis
Ticket€18.50
Studenten€10
Het museum is toegankelijk voor minder validen.
star_border Niet te zien op MuseumTV

Stedelijk Museum Amsterdam


Of je nu nieuw bent in de kunst of een kenner, het Stedelijk heeft voor iedereen wat te bieden. Het is dé plek voor moderne en hedendaagse kunst en design, gelegen in het culturele hart van de stad: het Museumplein. Met een van de spraakmakendste kunstcollecties ter wereld, is het Stedelijk een echte must see voor iedereen die Amsterdam bezoekt. Je vindt er vernieuwende (inter)nationale kunstenaars als Vincent van Gogh, Piet Mondriaan, Pablo Picasso, Henri Matisse, Karel Appel, Andy Warhol, Jeff Koons en Marlene Dumas. Ook het gebouw zelf is een spectaculaire blikvanger. Het monument uit 1895 is in 2012 uitgebreid met een indrukwekkende nieuwe vleugel die Amsterdammers liefkozend de ‘badkuip’ noemen.

DE COLLECTIE – STEDELIJK BASE
STEDELIJK BASE  is de vaste tentoonstelling met hoogtepunten uit de collectie van het Stedelijk. De tentoonstelling toont de belangrijkste ontwikkelingen in kunst en design van de afgelopen 150 jaar. Het is een perfecte eerste kennismaking met kunst en design of geeft je juist nieuwe perspectieven als je dieper in de kunst wil duiken. De presentatie toont bijna 700 kunstwerken en is een bonte en kleurrijke mix van onder andere schilderijen, meubels, sieraden en fotografie.

TENTOONSTELLINGEN
Het Stedelijk heeft een voortdurend wisselend aanbod van tentoonstellingen – van nieuw werk van opkomende jonge kunstenaars tot grote overzichtstentoonstellingen van all-time favorieten. Tot en met 11 juli biedt bijvoorbeeld Surinaamse School een boeiend inkijkje in wat er allemaal door Surinaamse kunstenaars is geproduceerd en tot en met 24 oktober geeft de Amerikaanse kunstenaar Bruce Nauman je een onvergetelijke ervaring. Bekijk de website of volg ons op social media om op de hoogte te blijven!

Foto: Maarten Nauw

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum