Museum informatie

Stedelijk Museum Amsterdam
Paulus Potterstraat 13
1071 CX
Amsterdam

020 573 2911

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0018:00
Dinsdag10:0018:00
Woensdag10:0018:00
Donderdag10:0018:00
Vrijdag10:0022:00
Zaterdag10:0018:00
Zondag10:0018:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Museumjaarkaart Gratis
Ticket€18.50
Studenten€10
star_border Geen lid van MuseumTV

Stedelijk Museum Amsterdam


Willen:

Kazimir Malevich, Piet Mondriaan, Gerrit Rietveld, Nola Hatterman, Charley Toorop, Barnett Newman, Yves Klein, Roy Lichtenstein, Ed van der Elsken, Yayoi Kusama en Sheila Hicks, Barbara Kruger,  Jeff Koons, Anselm Kiefer, Maarten Baas en Marlene Dumas en natuurlijk Mike Kelly, naar voren komen? Zo dat is eruit , een hele lijst van namen. Van al deze kunstenaars is er een kunstwerk te vinden in het Stedelijk Museum in Amsterdam, dit resulteert in de grootste collectie aan moderne kunst van heel Nederland.

Klassiek en modern kussen

Het museum is van buiten erg bijzonder. Een oud monumentaal pand aan de ene kant, en een badkuip achtige modern gebouw aan de andere kant. Ook van binnen is het museum bijzonder (mooi), en zie je weer de combinatie van klassiek en modern. Een klassieke trap in modern wit, een gele roltrap, klassieke pilaren met moderne verlichting; ”Klassiek en modern bedrijven samen de liefde, en dat levert een prachtig resultaat op!”   

Niet enkel wit dat blinkt

Het is niet enkel ‘white cube’ in het Stedelijk Museum Amsterdam, zeker niet zelfs. Er zijn wisseltentoonstellingen waarin soms een gehele ruimte wordt gevuld met vlinders, robots, teksten, kunstwerken, films of regenjassen, noem het allemaal maar op. Er zit altijd wel een tentoonstelling bij die je aanspreekt, je verbaasd, je aan het denken doet zetten of die je laat lachen.

Kortom: als je van moderne kunst houdt dan moet je een bezoek aan het Stedelijk Museum hebben gebracht (en als je er niet van houdt eigenlijk ook). En breng je dan een bezoek, wees dan zo slim en neem je camera mee. (Of voor de hippere onder ons, je smartphone). Want je kan en wil van alles fotograferen (en dat doe je natuurlijk netjes zonder flits!).

Check voor (nog) meer informatie de website van het museum.

Het museum is toegankelijk voor minder validen.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.