Museum informatie

Stedelijk Museum Zutphen
’s Gravenhof 4
7201 DN
Zutphen

0575 516 878
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Singleticket Stedelijk Museum Zutphen of Museum Henriette Polak€9
Singleticket met CJP-pas€4.5
Combiticket€15
Combiticket met CJP-pas€7.75
Kinderen tot 12 jaar Gratis
Vrienden Musea Zutphen Gratis
Museumkaart Gratis
Vereniging Rembrandt Gratis
Vippas Bank Giro Loterij Gratis
ICOM Gratis
star_border Niet te zien op MuseumTV

Stedelijk Museum Zutphen


Zutphen is een van de oudste steden van Nederland. Al sinds de tijd van de Romeinen was er een Germaanse nederzetting. De geschiedenis beslaat in totaal meer dan 1700 jaar. De stad is in die tijd vernietigd door Vikingen, was lid van de Hanze,  was vestingstad in de Tachtigjarige Oorlog en ook werd het gebombardeerd in de Tweede Wereldoorlog. En deze turbulente geschiedenis wordt prachtig weergegeven in het Stedelijk Museum Zutphen! Door middel van bijzondere objecten uit de archeologische, museale en archiefcollecties voelt het alsof je een wandeltocht door de tijd maakt. Dus wacht niet langer en kom dit museum bezoeken in de mooie Achterhoek in Gelderland.

Collectie

Als je afdaalt naar de middeleeuwse kelder van het museum neem je een kijkje in het ontstaan van de nederzetting. Je begint bij een crimescene die de aanval van een groep Vikingen weergeeft uit het jaar 882. Vervolgens maak je een wandeling langs alle hoogte- en dieptepunten van de geschiedenis Zutphen. Zo zie je de pracht en praal van de Hanzeperiode, de rijkdom van de graven van Gelderland maar ook het geweld dat plaatsvond tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Het museum bevat bijzondere objecten waaronder het ‘oudste horloge’ uit 1300 en het ‘oudste stripverhaal’ uit 1493.

Arrangementen

Er zijn veel arrangementen voor rondleidigen door het museum en ook kan het museumbezoek gecombineerd wordn met leuke workshops. Er kan een minicollege gegeven worden over het museum en de verdere geschiedenis van de stad. Voor mensen die er graag op uit trekken kan er een tour gevolgd worden die begint met een kopje koffie bij het museumcafé, vervolgens word er een bezoek gebracht aan het museum om de dag af te sluiten met een heerlijke wandeling door het historisch centrum van de stad. Verder kun je zwaardvechten en op avontuur gaan in de Vikingtijd en de Middeleeuwen. Dit kan door arrangementen waarbij je met een groep onder andere kunt leren schermen. Voor bedrijven kan het museum ook dienen als vergaderruimte.

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum