Museum informatie

Stedelijk Museum Vianen
Voorstraat 97
4132 AP Vianen
Vianen

0347-371648
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag12:0016:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€6.50
CJP€3.00
Jongeren t/m 18 jaar, Museumkaart & donateurs Gratis
star_border Niet te zien op MuseumTV

Stedelijk Museum Vianen


Aan de Voorstraat in Vianen vind je het Stedelijk Museum Vianen. Het museum is gezellig en intiem. Het heeft jaarlijks verschillende exposities, in het museum en in de ommuurde tuin. Hier komt een grote verscheidenheid aan kunst- en cultuurvormen aan bod, om een breed publiek aan te trekken. Hierom heeft het museum ook geen vaste collectie of expositie.

De schuilkerk in het museum is van omstreeks 1650. De houten marmeren Toscaanse kommen ondersteunen de overkapping. De beschilderingen met guirlandes met rozetten, festoenen en een duif komen uit de 17e eeuw. In de museumtuin zijn door het hele jaar exposities van beelden en sculpturen te zien, maar ook is de tuin open voor een rustmoment. In combinatie met de klanken van de Grote Kerk zorgt dit voor een bijzondere sfeer.

Doel van het museum

Het museum wil graag jongeren interesseren voor kunst, cultuur en historie. Ze organiseren regelmatig projecten die door vrijwilligers begeleid worden. Ook organiseert het museum vaak een serie kleinkunstbijeenkomsten die ‘AvondextrA genoemd worden. Deze zijn er om de exposities extra toe te lichten en om presentatoren en musici een podium te bieden. Ook zijn er genoeg dingen te doen voor kinderen, zo verzorgen beeldend kunstenaars workshops voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar oud onder de naam ‘Museumkids’.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum