Museum informatie

Stedelijk Museum Schiedam
Hoogstraat 112
3111 HD
Schiedam

010 246 3666
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€12.50
Schiedammers, CJP-pas, studenten met geldige studentenkaart, leden van de Historische Vereniging Schiedam, KomKids Familiepas€5
Kinderen en jongeren (0 t/m18 jaar), Museumkaart, RotterdamPAS, Vriendenpas Stedelijk Museum Schiedam, ICOM-pas, Rembrandtpas, BankGiro Loterij VIP-KAART Gratis
star_border Niet te zien op MuseumTV

Stedelijk Museum Schiedam


And the Bankgiro Loterij Museumprijs 2019 goes to…

De grootste culturele publieksprijs van Nederland is in 2019 gewonnen door het Stedelijk Museum Schiedam. De prijs ging naar het museum omdat het volgens het publiek het meest klantvriendelijke museum was. ‘’Een warme ontmoetingsplek waar je hardop mag lachen maar ook alleen kan zijn en kan genieten van de kunst.”

De collectie

Er wordt  moderne en hedendaagse Nederlandse beeldende kunst tentoongesteld. Zo beschikt het museum o.a. over veel kunstwerken uit de CoBrA-beweging, met kunstwerken van o.a. Karel Appel. Naast moderne en hedendaagse kunst beschikt het museum ook over een cultuurhistorische collectie, deze twee collecties samen zijn goed voor zo’n 20.000 objecten. In de collectie van het Stedelijk Museum Schiedam zitten werken van honderden beeldend kunstenaars. Maar wie zijn die kunstenaars? Het museum gaat hier de komende jaren aandacht aan besteden. Deze eerste selectie van 35 vrouwelijke kunstenaars is hiervoor het startschot.

Oordeel

Voldoet de tentoonstelling van het moment niet helemaal aan je verwachtingen? Dan kan je een nieuw gratis kaartje krijgen voor de volgende tentoonstelling, namelijk het ‘’kom-nog-een-keer-kaartje’’. Kom jij nog een keer?

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum