Museum informatie

Stadsmuseum Woerden
Kerkplein 6
3441 BG
Woerden

0348-431008
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€5.5
CJP, 65+ & Biebpas€2.5
Jongeren t/m 17 jaar, Museumkaart, ICOM, Vrienden, Vereniging Rembrandt & SHHV Gratis
starTe zien op MuseumTV

Stadsmuseum Woerden


Stadsmuseum Woerden

Stadsmuseum Woerden is kleinschalig en sfeervol. Het is gevestigd in het oude raadhuis van Woerden dat uit de 16e-17e eeuw stamt. In het museum worden objecten met betrekking tot lokale kunst en geschiedenis verzamelt, geconserveerd en geëxposeerd. Een deel van het museum is gewijd aan Romeinse voorwerpen die in de bodem van Woerden gevonden zijn. Ook heeft het museum een vaste collectie die zich richt op de geschiedenis van de kunst en cultuur van Woerden. Daarnaast zijn er in de andere zalen tijdelijke tentoonstellingen op het gebied van cultuurgeschiedenis en (hedendaagse) kunst.

42 verhalen van Woerden

Stadsmuseum Woerden vertelt, samen met andere culturele instellingen, de geschiedenis van Woerden van het ontstaan tot de huidige tijd. Een redactie van vrijwilligers koos 42 verhalen die samen Het Verhaal van Woerden vormen. Het Stadsmuseum is ambassadeur van Het Verhaal van Woerden en brengt zo de geschiedenis van de stad bij een groot publiek onder de aandacht. Deze 42 korte verhalen zijn opgedeeld in herkenbare en soms ook verrassende thema’s. De verhalen blijven nooit hetzelfde. Telkens zijn er nieuwe inzichten en ontdekkingen waardoor het museum de bestaande verhalen moet aanpassen.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum