Museum informatie

Speelgoedmuseum Kinderwereld

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€5.00
65+€4.50
Kinderen 4 t/m 12 jaar€4.00
Kinderen t/m 3 jaar, Museumkaart & donateurs Gratis
Tijdens de schoolvakanties is Speelgoedmuseum Kinderwereld ook op maandag geopend!
starTe zien op MuseumTV

Speelgoedmuseum Kinderwereld


Ontstaan Speelgoedmuseum

Na de oprichting van Stichting Nederlands Museum Kinderwereld werd er via het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) een oproep gedaan. Deze oproep was gericht aan alle Nederlandse inwoners met de vraag om oud speelgoed op te duikelen. En of dit er was! Dit speelgoed, afkomstig uit allerlei huishoudens in Nederland, vormt het startpunt van de unieke collectie antiek speelgoed.

Voor jong en oud

Speelgoed is iets van alle tijden. De vorm van speelgoed veranderd continu. Geen enkel museum laat dit zo interactief zien als Speelgoedmuseum Kinderwereld. De grote collectie bestaat uit allerlei speelmateriaal van de 17e eeuw tot nu. Poppenhuizen, bordspellen, tollen, tinnen soldaten, treinen, schoolplaten: je kan het zo gek verzinnen en het is te vinden in het museum! Het museum vertelt daarmee het verhaal van meer dan 300 jaar spelen. Het speelgoedmuseum zou natuurlijk niet compleet zijn als je zelf ook niet lekker kan spelen. Ook dit is mogelijk, zowel binnen als buiten!

Mede mogelijk gemaakt door:

drenthe

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum