Museum informatie

Speelgoed & Carnavalsmuseum Op Stelten
Zandheuvel 51
4901 HT
Oosterhout

0162-452815
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag13:0017:00
Woensdag13:0017:00
Donderdag13:0017:00
Vrijdag13:0017:00
Zaterdag13:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€7
Kinderen 4 t/m 12€4.50
Kinderen t/m 3 Gratis
Museumkaarthouders Gratis
star_border Niet te zien op MuseumTV

Speelgoed & Carnavalsmuseum Op Stelten


Wat is het toch saai, volwassen zijn! Soms mis je gewoon die zorgeloze tijd van toen je kind was. Maar gelukkig is er de optie om dat gevoel te herleven, al is het maar voor een dagje. Bij Speelgoed- en Carnavalsmuseum Op Stelten kan je speelgoed ontdekken van vroegere tijden! Het museum is een samenvoeging van het Speelgoedmuseum ‘Op Stelten’, het Poppen en Speelgoedmuseum Tilburg en het Kaaiendonks Carnavalsmuseum. De collecties zijn onderverdeeld in zes afdelingen en daarnaast is er nog een zevende afdeling bedoelt voor wisselende exposities. Poppen, autootjes, bordspellen en bouwstenen, voor iedereen is wel wat leuks te vinden. Dus voel je weer een dagje jong en bezoek dit museum in het Noord-Brabantse Oosterhout!

Collecties

Er zijn zes standaard-collecties. Bij ‘De Wereld in Het Klein’ kunnnen kinderen alvast in minatuurversie meemaken hoe het is om volwassen te zijn. In poppenhuizen kunnen ze echte beroepen uitoefenen, lekker koken en winkelen. In ‘Het Poppenparadijs’ kan je leren hoe het is om ouder te zijn. Vul een dag met wandelen, koken en spelen en eindig de avond door je kindje in te stoppen en lees hem of haar nog een mooi verhaaltje voor. Op de afdeling ‘Stoer Speelgoed’ kunnen kinderen spelen met miniatuur auto’s, treintjes en soldaten. Voordat kinderen met Lego speelden, bouwden zij hun wildste dromen met de Duitse Ankerstenen. Bij ‘Kom je Spelen’ kan je geweldige constructies, gemaakt met deze bouwsteentjes, aanschouwen. Het poppenspel diende als voorloper van de bioscoop. Met kijkdozen, maskers, poppenkasten en een Toverlantaarn worden magische verhalen tot leven gebracht bij ‘De Voorstelling Begint’. De laatste collectie is die van het ‘Kaaiendonks Carnavalsmuseum’ waar je van alles kunt leren over dit bekende volksfeest!

Activiteiten

Er zijn groepsactivietien en ook superleuke kinderfeestjes! Het museum verzorgd een spannende speurtocht, een cadeautje voor de jarige en ook chips en ranja. Naast wisselende exposities zijn er ook vaak leuke workshops en andere bijzondere evenementen. Vaak kunnen kinderen hier ook creatief aan de slag gaan met bijvoorbeeld Lego.

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.