Museum informatie

Space Expo
Keplerlaan 3
2201 AZ
Noordwijk

071 - 200 1400
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen (vanaf 13 jaar)€15.00
Kinderen (4 t/m 12 jaar)€13.50
Kinderen t/m 3 jaar & Museumkaart Gratis
Tijdens de schoolvakanties en feestdagen is Space Expo wel op maandagen geopend! Tickets
starTe zien op MuseumTV

Space Expo


De Space Expo is het bezoekerscentrum van ESTEC (European Space Research and Technology Centre). De expositie gaat in op alle facetten van de ruimtevaart. Zo worden thema’s als zwaartekracht, de functie van satellieten en ruimtemissies uitgelicht. Op interactieve wijze worden zowel de rijke historie als de modernste ontwikkelingen getoond.

Herleef de geschiedenis van de ruimtevaart

Krijg een indruk van de psychologische en emotionele uitdagingen waaraan de bemanning wordt blootgesteld. Zij werken en leven namelijk een half jaar lang in het International Space Station ISS met elkaar. Astronaut André Kuipers maakte in 2011-2012 deze reis in de befaamde Soyuz TMA-03M capsule. Deze unieke Russische capsule die 193 dagen in de ruimte verbleef, is ook te zien in de expositieruimte. De verbrandingssporen die ontstonden tijdens de legendarische terugkeer van de kosmonauten zijn duidelijk te zien. Ook ervaart u hoe krap het interieur moet zijn geweest aan boord van de Soyuz TMA-03M capsule.

Space Train

Kom je naar Space Expo en wil je nog meer ontdekken? Boek de Space Train naar ESA ESTEC en ontdek de wereld van de Europese space technologie! Een gids neemt je in de Space Train mee naar ESA ESTEC. Onderweg passeer je eerst de ESA douane waarna het avontuur kan beginnen. In de gebouwen van ESA ESTEC krijg je onder begeleiding van je gids een uniek inkijkje in de Europese ruimtevaartorganisatie. De rondleiding duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten en is zowel in het Nederlands als Engels. Je bezoekt diverse interessante onderdelen van ESTEC, zoals het Erasmus Centre en de E-corridor. Lees eerst zorgvuldig alle voorwaarden op de website van Space Expo en boek daarna je tickets!

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

buy windows 11 pro test ediyorum