Museum informatie

Space Expo
Keplerlaan 3
2201 AZ
Noordwijk

071 - 200 1400
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag10:0017:00
Zondag10:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€12.5
Kinderen (4 t/m 12 jaar)€8.5
Space Shuttle€6.5
Kinderen t/m 3 jaar & Museumkaart Gratis
Tijdens de schoolvakanties en feestdagen is Space Expo wel op maandagen geopend! Tickets
starTe zien op MuseumTV

Space Expo


De Space Expo is het bezoekerscentrum van ESTEC (European Space Research and Technology Centre). De expositie gaat in op alle facetten van de ruimtevaart. Zo worden thema’s als zwaartekracht, de functie van satellieten en ruimtemissies uitgelicht. Op interactieve wijze worden zowel de rijke historie als de modernste ontwikkelingen getoond.

Herleef de geschiedenis van de ruimtevaart

Krijg een indruk van de psychologische en emotionele uitdagingen waaraan de bemanning wordt blootgesteld. Zij werken en leven namelijk een half jaar lang in het International Space Station ISS met elkaar. Astronaut André Kuipers maakte in 2011-2012 deze reis in de befaamde Soyuz TMA-03M capsule. Deze unieke Russische capsule die 193 dagen in de ruimte verbleef, is ook te zien in de expositieruimte. De verbrandingssporen die ontstonden tijdens de legendarische terugkeer van de kosmonauten zijn duidelijk te zien. Ook ervaart u hoe krap het interieur moet zijn geweest aan boord van de Soyuz TMA-03M capsule.

Op interactieve wijze wordt ingegaan op de toepassingen en techniek achter de ruimtevaart. Maak een ritje in de Space Train: een ruimtevaartuig dat sterk lijkt op een mini-shuttle. In deze tour van vijf kwartier ga je door de ontwikkeling- en testruimtes in enkele gebouwen van de ESTEC. Deze IXV is een stap in de ontwikkeling om te komen tot een volwaardig Europees ruimtevliegtuig, dat in de toekomst een lijndienst kan gaan onderhouden naar de ruimte.

Gratis entree voor 50-jarigen

In 2019 viert Space Expo vijftig jaar maanlanding. Ben of word je in 2019 vijftig jaar? Dan mag je het hele jaar gratis naar binnen!

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.