Museum informatie

Sonnenborgh

Openingstijden

DagVanTot
Maandag Gesloten
Dinsdag11:0017:00
Woensdag11:0017:00
Donderdag11:0017:00
Vrijdag11:0017:00
Zaterdag Gesloten
Zondag13:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Volwassenen€8.50
Kinderen 4 t/m 17 jaar, studenten & U-pas volwassenen/kinderen€5.00
Kinderen t/m 3 jaar, Museumkaart & BankGiro Loterij VIP kaart Gratis
starLid van MuseumTV

Sonnenborgh


Sonnenborgh

Aan de Zonnenburg in Utrecht vind je Sonnenborgh. Sonnenborgh is een museum en publiekssterrenwacht. Voor alle leeftijden is er iets te doen. Er zijn Sterrenkijkavonden, een mini-tentoonstelling over meteorieten, verschillende telescopen en meer. Ook is er altijd wat te doen voor de jonge onderzoeker! Kom sterren kijken, vier je feestje in de sterrenwacht of volg een cursus sterrenkunde zodat je álles over het heelal leert.

Activiteiten

Van september tot en met begin april zijn er Sterrenkijkavonden. Bekijk de sterren door één van de grote telescopen en volg een lezing in de collegezaal. Sonnenborgh is een sterrenwacht waar onderzoekers vroeger de sterrenhemel onderzochten. Dat deden ze onder andere met de Merz-telescoop uit 1863 die nu nog steeds in het museum staat. Deze telescoop is nog prima te gebruiken, bijvoorbeeld op een Kinderkijkavond! Er zijn ook nieuwere telescopen op Sonnenborgh bijgekomen en met één daarvan kun je op zondag rechtstreeks naar de grootste ster van het zonnestelsel kijken: de zon. Daarnaast is er elke eerste zondag van de maand de Super Sunday Solar Science Show, hier leer je nog meer over de zon.
Kijk voor meer informatie op Sonnenborgh.nl

 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.