Museum informatie

Science Centre Delft
van der Burghweg 1
2628 CS
Delft

+31 (0)15 278 5200
[email protected]

Openingstijden

DagVanTot
Maandag10:0017:00
Dinsdag10:0017:00
Woensdag10:0017:00
Donderdag10:0017:00
Vrijdag10:0017:00
Zaterdag11:0017:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
0 t/m 6 jaar Gratis
7 t/m 17 jaar€4.50
18+ jaar€7.50
Gezinskaart (2 volw. + 2 kinderen)€20
TU Delft studenten & medewerkers Gratis
Studentenkaart Gratis
Museumkaart houders Gratis
Delftpas & Rotterdampas houders Gratis
CJP-pas houders€3.75
Workshops€3.50
star_border Niet te zien op MuseumTV

Science Centre Delft


Science, Design & Engineering zijn de drie kernthema’s van het Science Centre Delft. In het science centre wordt een unieke verzameling weergegeven van de onderzoeken die gedaan worden op de Technische Universiteit Delft. Hier kun je de onderzoeksopstellingen ontdekken die de onderzoekers en studenten eigenhandig op hebben gesteld. Op het gebied van science kan je zelf als uitvinder aan de slag gaan en oplossingen zoeken om de wereldproblematiek zoals vuil water aan te pakken. Dit kan gedaan worden in de verschillende laboratoria van het museum. Op het gebied van design kan je in het Amazing Technology gedeelte via onderzoeksopstellingen zelf onderzoeken testen. Je kunt ook van dichtbij de snelste zonneauto van de wereld bekijken: de Nuna! Als laatste is er engineering, waar je zelf een robot kunt leren programmeren, een vliegtuig ontwerpen en een schakeling solderen. En aan de eind van de dag kan je een zelfgemaakt aandenken meenemen naar huis.

Collectie

Verder zijn er nog prachtige voorwerpen in de collectie van het museum. In het Mineralogisch-Geologisch Museum zijn meer dan 4.000 mineralen en ertsen te bekijken die zorgvuldig gekozen zijn en de diversiteit van onze aarde laten zien. De tentoonstellingen vertellen over de mijnbouw, het delven en determineren. Verder is er nog de Delft School of Microbiologie waar deze allerkleinste deeltjes op de planeet onder de loep worden genomen. Het klinkt nogal ver weg voor de meeste mensen, maar onderzoek op dit gebied wordt gebruikt voor onder andere kankerresearch of zoiets simpels als scheurend beton.

Activiteiten

Ook zijn er vele arrangementen beschikbaar in het museum. Er zijn veel onderwijsopties voor kinderen maar ook workshops en zelfs verjaardagsfeestjes. Volwassen kunnen ook rondleidingen krijgen en ook praktische cursussen volgen zoals solderen. Er zijn ook veel afwisselende evenementen die georganiseerd worden in het museum. Onder andere lezingen, waar mensen hun onderzoek of een interessant onderwerpen verder uit lichten voor een breed publiek.

In verband met een verhuizing is de tentoonstelling van Science Centre Delft op dit moment gesloten. 

Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.