Museum informatie

SCHUNCK Museum

Openingstijden

DagVanTot
Maandag09:0018:00
Dinsdag09:0018:00
Woensdag09:0018:00
Donderdag09:0018:00
Vrijdag09:0018:00
Zaterdag09:0018:00
Zondag11:0017:00

Entreeprijzen

CategoriePrijs
Algemene entree€6.50
CJP / studenten€5.20
Jongeren tot 18 jaar Gratis
Museumkaarthouders / Bankgiro Loterij VIP-KAART houders Gratis
Gratis deelnemer zondagsrondleiding Gratis
starTe zien op MuseumTV

SCHUNCK Museum


SCHUNCK museum is gevestigd in het monumentale Glaspaleis in Heerlen. Op deze locatie bevinden zich ook een openbare bibliotheek, muziek- en dansschool en horeca. Het museum bevindt zich in het souterrain van het Glaspaleis. In deze ruimte zijn wisselende grote thema- en collectietentoonstellingen te zien. Naast het museum is er op verschillende plaatsen in het SCHUNCK Glaspaleis werk van kunstenaars te zien of te beleven. In de 30-meter-lange vitrine aan de voorzijde van het Glaspaleis zijn doorlopend presentaties. Op het balkon in de centrale hal en de eerste verdieping zijn eveneens presentaties te zien. En in het trappenhuis vind je wisselende wandschilderingen door hedendaagse kunstenaars.

Wisselende tentoonstellingen

Op dit moment is de tentoonstelling Landscape works met Piet Oudolf & LOLA: In Search of Sharawadgi te bewonderen. Deze tentoonstelling laat de ideeën en dromen zien van Piet Oudolf, Nederlands bekendste tuinontwerper, en LOLA Landscape Architects. De tentoonstelling neemt je mee op reis en toont de transformatie van publieke tuinen en landschappen over de wereld. Van de High Line in New York, de tuinen van Hauser & Wirth in Somerset, de Star Maze in Tytsjerk naar de Leisure Lane in Parkstad Limburg. Maak kennis met het ultieme visioen van Piet Oudolf en LOLA voor de toekomst: een wereldbos tegen de opwarming van de aarde. Een droom die kan beginnen in ieders tuin, klein of groot.

Op reis door de tentoonstelling word je vergezeld door werk van kunstenaars Joseph Beuys, Anne Geene, Geert Mul, Sanne Vaassen, Giuseppe Licari, Darcy Neven, Vijai Patchineelam, Adrijana Gvozdenović en Kie Ellens.

Deze unieke, tijdelijke tentoonstelling was te bezoeken tot en met 17 oktober 2021.
Het is de missie van MuseumTV om een zo breed mogelijk publiek in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit doen wij op ons gezamenlijke video on demand-platform voor de Nederlandse musea. Via onze partners brengen wij het platform actief onder de aandacht van het Nederlandse publiek.

expand_less

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen
van MuseumTV.nl
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.